Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi ne yapar?

İçindekiler:

  1. Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi ne yapar?
  2. Dil Tarih Coğrafya Fakültesinde hangi bölümler vardır?
  3. Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Hangi Üniversitesi?
  4. Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi ile Siyasal Bilgiler Fakültesi bir çatı altına alınarak Gazi Üniversitesi'nin kurulması hangi yıl?
  5. Ankara DTCF hangi ilçede?
  6. Hangi okul Mustafa Kemal Atatürk'ün isteği ile 1935 yılında Siyasal Bilgiler Okuluna dönüştürülmüştür?

Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi ne yapar?

Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Türk ve Türkiye tarihinin incelenmesine kaynaklık edecek olan Sümerce ve Hititçeden Latince ve Yunancaya, antik Doğu ve Batı dillerinin yanında modern diller ile coğrafya, felsefe, psikoloji, sosyoloji, antropoloji gibi çeşitli sosyal bilimlerin farklı alanlarında eğitim veren bir bilim ...

Dil Tarih Coğrafya Fakültesinde hangi bölümler vardır?

Güney-Batı (Oğuz) Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Anabilim Dalı Güney-Doğu (Türkistan-Uygur) Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Anabilim Dalı Kuzey-Batı (Kıpçak) Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Anabilim Dalı Kuzey-Doğu (Saha(-Yakut)-Tuva-Hakas-Altay) Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Anabilim Dalı

Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Hangi Üniversitesi?

Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi. Atatürk tarafından 1935′te kurulan Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Ankara Üniversitesinin fakülte olarak ilk birimidir. Adının da bizzat Atatürk tarafından belirlenmesi, Fakültemizin özel bir misyonu gerçekleştirmek üzere tasarımlandığını göstermektedir.

Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi ile Siyasal Bilgiler Fakültesi bir çatı altına alınarak Gazi Üniversitesi'nin kurulması hangi yıl?

Mustafa Kemal Atatürk'ün özel gayretleri ile 1935 yılında faaliyete geçirilen Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, laik Cumhuriyet'in eğitim, kültür ve bilim anlayışını temsil eden önemli yüksek öğretim kurumlarındandır.

Ankara DTCF hangi ilçede?

Semt/Mahalle olarak Hacettepe Mh. ve Altındağ ilçesine bağlıdır. Ankara Üniversitesi Dil Ve Tarih Coğrafya Fakültesi haritası Ankara ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir. Ankara Üniversitesi Dil Ve Tarih Coğrafya Fakültesi posta kodu 06230. Rakımı (deniz seviyesinden yüksekliği) 859 metredir.

Hangi okul Mustafa Kemal Atatürk'ün isteği ile 1935 yılında Siyasal Bilgiler Okuluna dönüştürülmüştür?

Mülkiye, Türkiye'de, siyaset bilimi ve iktisadın birçok alanında yüksek öğrenim sağlayan en köklü kurumdur. ... Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan sonra, 1936-1937 öğretim yılında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün isteğiyle Ankara'ya taşınarak adı Siyasal Bilgiler Okulu olmuş ve öğretim süresi dört yıla çıkmıştır.