Çanakkale Köprü ihalesini kim aldı?

İçindekiler:

  1. Çanakkale Köprü ihalesini kim aldı?
  2. Çanakkale Köprüsü kaç yıl sonra devlete geçecek?
  3. Çanakkale köprüsünün maliyeti ne kadar?
  4. Osmangazi Köprüsü kaç yıllığına yap işlet devret?
  5. Gökçeada yatırım yapılır mı?

Çanakkale Köprü ihalesini kim aldı?

Yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıkarılan “1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu” Projesini, Türk ve Güney Koreli firmalardan oluşan Daelim–Limak–SK–Yapı Merkezi Ortak Girişimi, 16 yıl 2 ay 12 gün işletme süresi teklifiyle kazandı. Proje, 88 km otoyol ve 13 km bağlantı yolu olmak üzere toplam 101 km uzunluğundadır.

Çanakkale Köprüsü kaç yıl sonra devlete geçecek?

1915Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu'nun yılında hizmete açılması hedeflenmektedir. Projenin yapım dahil toplam süresi 16 yıl 2 ay 12 gün olup, bu süre sonunda 1915Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Karayolları Genel Müdürlüğü'ne devredilecektir.

Çanakkale köprüsünün maliyeti ne kadar?

Geçiş ücreti 15 Euro'ya endekslenen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün maliyeti 1.8 milyar Euro olarak hesaplandı. 12 yıl boyunca köprüden garanti sayısı kadar araç geçse de geçmese de şirkete toplam 2.8 milyar Euro ödenecek.

Osmangazi Köprüsü kaç yıllığına yap işlet devret?

yüklenici firmaya yapimtişletme toplam 22 yıl 4 ay (15.07.2035) tarihine kadar işletme hakkı tanınmıştır. 2013 tarihindeki döviz kuru olarak maliyeti 1 Milyar 300 Milyon Dolar olan (TL olarak 2 Milyar 355 Milyon) Osmangazi köprüsü için işletici firmaya hazine tarafından 40 bin araç geçişi garanti verilmiştir.

Gökçeada yatırım yapılır mı?

Gökçeada'da butik otel, apart ya da pansiyon şeklinde 25'e yakın konaklama merkezi bulunuyor. Ancak talebin artması özellikle de butik otel yatırımlarının hızlanacağını işaret ediyor. Adanın en büyük yatırımlarından biri Gökçeada Sörf Okulu. ... Yatırım amaçlı olmasa da adadan mülk edinen bir diğer isim de Kezban Hatemi.