Gerilmek ne demek tıp?

İçindekiler:

  1. Gerilmek ne demek tıp?
  2. Gergin hale gelmek ne demek?
  3. Germe ne anlama gelir?
  4. Strain tıpta ne demek?
  5. Sinirleri gerilmek nedir?
  6. Gergin me ne demek?
  7. Germi vermek ne demek?
  8. Strain nedir Mikrobiyoloji?
  9. Kontüzyon nedir ne demek?
  10. Boynuz kulağı geçermiş deyimi ne demektir?
  11. Insan neden gerilme ihtiyacı duyar?
  12. Genleşmeye neden olan?
  13. Göveren ne anlama gelir?
  14. Gergin insan nedir?

Gerilmek ne demek tıp?

Gerilmek ne demek tıp? gerilmek eş anlamlısı Kasma işi yapılmak. 2. tıp Büzülüp toplanmak, büzüşmek, takallüs etmek.

Gergin hale gelmek ne demek?

Bozulacak duruma gelmiş olan (ilişki). Huzursuz, sinirli.

Germe ne anlama gelir?

Germe anlamı, kısaca tanımı: Germek : Kol, bacak, uzatmak. Gergin duruma getirmek, gerginlik yaratmak, sinirlendirmek. Bir şeyin uçlarından veya kenarlarından çekerek gergin duruma getirmek.

Strain tıpta ne demek?

Kas veya kas tendonundaki bir zedelenme, ligamentlerdeki zedelenmeyle(sprain) eşdeğerdir. Kas liflerinin aşırı egzersizle birlikte verilen yükle baş edememesi sonucu yırtılması kas zedelenmesini(straini) oluşur.

Sinirleri gerilmek nedir?

(birinin) Sinirleri Gerilmek » Deyimler Sinirlenmeye hazır bir durumda bulunmak.

Gergin me ne demek?

Gergin olmak anlamı nedir? Gergin olmak kelime grubu herhangi bir durum karşısında gerilmek anlamına gelmektedir. Bu durum bir olay üzerine sinirlenmek, heyecanlanmak ya da sabırsızlanmak şeklinde anlatılabilir.

Germi vermek ne demek?

Kızışma, harâretlenme, şiddetlenme: “Germî-i mubâhase.”

Strain nedir Mikrobiyoloji?

Mikrobiyoloji/Viroloji Bir bakteri veya virüsun farklı alttürlerinin, aralarında genetik farklılıklar bulunan gruplarına ¨Suş¨ denebilir. Farklı suşlar arasında, ilaçlara, dış etkilere dayanıklılık vs. özellik değişiklikleri olabilir.

Kontüzyon nedir ne demek?

Kontüzyon, deride hasara yol açmadan deri altındaki yumuşak dokulara baskı yapıp ezilmesine yol açan travmatik olaylar sonucu olur. Kemiğin daha yüzeyel olduğu, yumuşak kısımların kalınlığının daha az olduğu noktalarda (örneğin kaval kemiği üzerinde ve kaş üstündeki bölgede) daha kolay oluşur.

Boynuz kulağı geçermiş deyimi ne demektir?

Bir işe sonradan başlamak önce başlayanı geçemeyeceği anlamına gelmediğini anlatan atasözümüz "Boynuz kulağı geçer" olmaktadır.

Insan neden gerilme ihtiyacı duyar?

GERİNMEK. İçgüdüsel olarak vücudumuzu gün içinde taşımak zorunda kalacağı yüklere hazırlamak için geriniriz. Aynı zamanda gerinmek, kaslarımızı çalıştırır, kan dolaşımını hareketlendirir ve bizi neşelendirir.

Genleşmeye neden olan?

Dışarıdan ısı alan maddenin taneciklerinin kinetik enerjisi, dolayısıyla taneciklerin titreşim hızı artar. Tanecikler birbirinden uzaklaşmaya başlar. Bu olaya genleşme adı verilir. Tersine olarak madde dışarıya ısı verdiğinde (madde soğutulduğunda) maddenin taneciklerinin kinetik enerjilerinin azalmasına neden olur.

Göveren ne anlama gelir?

Morarmak. Bitki büyüyerek yeşermek, yeşillenmek. Vurma ya da çarpma sonunda vücudun herhangi bir yeri morarmak, çürümek.

Gergin insan nedir?

Gergin Kelimesinin Anlamı: Gerilmiş durumda olan, stres altında bulunan kişi ya da durum anlamına gelen bir kelime olarak kullanılmaktadır.