El mebsut ne demek?

İçindekiler:

  1. El mebsut ne demek?
  2. Halvani kimdir?
  3. Bahrul kelam kimin eseri?
  4. Eş ari hangi mezhebe aittir?
  5. Akidetüt Tahaviyye kimin eseri?
  6. Şerhu Meanil Asar kimin?
  7. Pezdevî hangi mezhepten?

El mebsut ne demek?

el-Mebsût, İslam Hukukunda, yer verdiği bütün görüşler hakkında tarafsız ve sistemli bir analiz yapan ilk eserdir. Müctehitlerin görüşlerini, dayandırdıkları delillerin senetlerini ve bunlardan hüküm çıkarırken kullandıkları mantığı, karşı görüş sahiplerinin fikirlerine de yer vererek bir arada gösterir.

Halvani kimdir?

Özellikle fıkıh alanında derin bilgi sahibi olan Halvânî, kendi zamanında Buhara yöresinde Hanefî âlimlerinin en önde geleniydi. Kemalpaşazâde onu "meselede müctehid" âlimlerden sayar. ... Fıkha dair olan eserin Süleymaniye Kütüphanesi'nde bir nüshası mevcuttur (Ayasofya, nr. 1381).

Bahrul kelam kimin eseri?

Bahrü'l Kelam & Maturidi Akaidi - Ebu'l-Muin en-Nesefi | kitapyurdu.com.

Eş ari hangi mezhebe aittir?

Ebü'l Hasan 'arî (8), Eşarilik itikadi mezhebinin kurucusudur. Ehl-i Sünnetin itikattaki iki imamından biridir. Yemenli sahabe Ebû Mûsâ el-'arî'nin soyundan gelmektedir. Küçük yaşta babasını kaybetti ve Yahyâ bin Zekeriyyâ es-Sâcî'den ders aldı.

Akidetüt Tahaviyye kimin eseri?

Ebû Cafer et-Tahâvî tarafından kaleme alınan el-Akîdetü't-Tahâviyye eseri, Mısır bölgesinde Ebû Hanîfe‟nin itikadî görüĢlerini aktaran erken döneme ait yegâne metindir.

Şerhu Meanil Asar kimin?

İmam Tahavi'nin bu kitabı, dini, kaynaklarından öğrenme duyarlılığındaki Müslümanlara, bu konuda bir pencere açmakta, fıkhı meseleleri bu pencereden daha ayrıntılı ve etraflıca görmelerini sağlamaktadır.

Pezdevî hangi mezhepten?

Kelami usulü benimseyen Hanefiler 6. yüzyıldan itibaren eser vermeye başlamışlardır. İlk isim Ebu'l-Yüsr el-Pezdevi' dir (493/1089).