Memurlarda ücretsiz izin hakkı ne kadar?

İçindekiler:

  1. Memurlarda ücretsiz izin hakkı ne kadar?
  2. Erkek memur ücretsiz izin alabilir mi?
  3. Ücretsiz izinde memur sigorta yatıyor mu?
  4. Ücretsiz izinde olan memurun sigortası yatar mı?
  5. Devlet memuru ücretsiz izinde başka yerde çalışabilir mi?

Memurlarda ücretsiz izin hakkı ne kadar?

108 inci maddenin (E) bendinde: " E) Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir.

Erkek memur ücretsiz izin alabilir mi?

Memura, 105 inci maddenin son fıkrası uyarınca verilen iznin bitiminden itibaren, sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi şartıyla, istekleri üzerine onsekiz aya kadar ücretsiz izin verilebilir. ... Bu koşullardan birinin bulunmaması halinde memur ücretsiz izin hakkından yararlanamaz.

Ücretsiz izinde memur sigorta yatıyor mu?

Ücretsiz izin süresinde, emeklilik için gerekli olan ve uzun vadeli sigorta kolları olarak tanımlanan malullük, yaşlılık ve ölüm sigortasına prim ödenmediğinden, ücretsiz izin süreleriniz emekliliğiniz için gereken 25 yıllık fiili hizmet süresine sayılmaz. 25 yıllık fiili hizmet süresi hesabına fiilen uzun vadeli ...

Ücretsiz izinde olan memurun sigortası yatar mı?

* Ücretsiz izine çıkarılan çalışanın sosyal güvenlik primleri ödenmez.

Devlet memuru ücretsiz izinde başka yerde çalışabilir mi?

MEMURLAR ÜCRETSİZ İZİNDE ÇALIŞABİLİR Mİ? Ücretsiz izinde olan memur, devlet memuru sıfatının gerektirdiği yükümlülükler nedeniyle başka bir işte çalışamaz. ... Ancak çalışabilse de memur ilişkisi devam eden bir kişinin gelir getirici bir işte çalışması sakıncalı olabilmektedir.