Pinti insanlar nedir?

İçindekiler:

  1. Pinti insanlar nedir?
  2. Pinti kelimesinin eş anlamı nedir?
  3. Pinti kelimesinin eş ve zıt anlamlısı nedir?
  4. Varyemez TDK ne demek?
  5. Paspal kadın ne demek?
  6. Paçaroz ne demek?

Pinti insanlar nedir?

Gerekli olsa bile para harcamayı sevmeyen kişilere pinti denmektedir. Örnek cümleler; Çok pinti olduğu için evine hiçbir şey almıyordu. ... Bu cümlelerden de anlaşılacağı gibi çok cimri olan kişiler pinti olarak isimlendirilmektedir.

Pinti kelimesinin eş anlamı nedir?

Eş anlamlı kelimeler yazılışları farklı fakat anlamları aynı kelimelere denir. Eş anlamlı kelimeler birbirinin yerlerine kullanılabilen kelimelerdir. Cimri eş anlamlısı ise pinti, hasis, eli sıkı, nekes kelimeleridir.

Pinti kelimesinin eş ve zıt anlamlısı nedir?

Zıt anlam demek; yazılışları ve anlamları farklı olan kelimelerdir. Örneğin, siyah-beyaz, tembel-çalışkan, güzel-çirkin, gibi kelimeler örnek verilebilir. Pinti kelimesinin eş anlamlısı CİMRİ kelimesidir. Pinti kelimesinin zıt anlamlısı CÖMERT kelimesidir.

Varyemez TDK ne demek?

Türkçeyi yazım kılavuzuna uygun bir şekilde kullanmak isteyenlerin sık sık yazılışını merak ettikleri sözcüklerden biri de 'varyemez'dir. VARYEMEZ NE DEMEK: Varlıklı olduğu halde harcamayı sevmeyen, eli sıkı, cimri anlamındadır. VARYEMEZ NASIL YAZILIR? ... Bu kelimenin doğru kullanımı varyemez şeklinde olmalıdır.

Paspal kadın ne demek?

- Bakımsız, dağınık, pis (kimse, kılık vb.)

Paçaroz ne demek?

Paçaroz olmak: Ayağa dolanmak, engel olmak.