Kürenin yüzey alanı neden?

İçindekiler:

  1. Kürenin yüzey alanı neden?
  2. Kürenin yüzey nedir?
  3. Silindirin kesit alanı nasıl hesaplanır?
  4. Koninin kesit alanı nasıl bulunur?
  5. Bir küpün yüzey alanı nasıl hesaplanır?

Kürenin yüzey alanı neden?

KÜRENİN KESİT ALANI Bu durumun sebebi ise küreden alınacak olan tüm kesit alanlarının şeklinin bir daire olmasından dolayıdır. Alınan kesit, ister küreden dikine alınsın, ister enine, elde edilen kesit daima daire şeklinde olacaktır.

Kürenin yüzey nedir?

Küre sanıldığı gibi çokyüzlüler sınıfına giren geometrik şekiller arasında yer almaz. Bunun en önemli sebebi ise kürenin tek bir yüzünün var olmasıdır. Yüzü olmadığı gibi hiçbir ayrıtı ve köşesi de bulunmayan bir geometrik şekildir. Küre'nin sadece bir eğri yüzeyi bulunmaktadır.

Silindirin kesit alanı nasıl hesaplanır?

SİLİNDİRİN KESİT ALANI HESAPLAMA Bir dairenin alanı π.r2 formülü ile hesaplanmaktadır. Burada π sabit bir sayıyı ifade ederken, "r" ise dairenin yarıçapını ifade etmektedir. O halde silindirin kesit alan formülü π.r2 ile bulunmaktadır.

Koninin kesit alanı nasıl bulunur?

Koninin kesit alanı da, dairenin alanına eşit olduğuna göre; koninin kesit alanı formülü π.r2 yolu ile bulunmaktadır.

Bir küpün yüzey alanı nasıl hesaplanır?

Bilindiği üzere küp 6 kenardan oluşur ve her bir kenar her açıdan birbirine eşittir. Bu doğrultuda küpün yüzey alanını bulabilmek için, öncelikle kenar uzunluğunun karesi alınır. Böylece bir kenarın yüzey alanı bulunmuş olur. Daha sonra bu yüzey alanı 6 ile çarpılır ve küpün yüzey alanı ortaya çıkar.