ESP hatası neden olur?

İçindekiler:

  1. ESP hatası neden olur?
  2. ESP Ariza ne demek?
  3. ESP neden devreye girer?
  4. Opel Combo EPS nedir?

ESP hatası neden olur?

ESP, genellikle sistemin çalışmasında sıkıntı yaratacak elektrik arızaları sonucu uyarı verir. Bir servise giderek ESP bağlantılarını kontrol ettirmeniz gerekir.

ESP Ariza ne demek?

ESP'nin açılımı, Elektronik Stability Program'dır. Stabilite kelime anlamı olarak denge, sağlamlık veya kararlılık anlamına gelir. ESP: Sürücünün dışından kaynaklanan hataları en düşük şekilde yansıtarak sürüş anında aracın durmasını veya sürüşün sağlıklı devam etmesini sağlar.

ESP neden devreye girer?

Araç sürücüsünün sağa gitmek istemesi halinde ESP sağ arka tekere fren uygulamaya başlar. Bu sayede aracın burun kısmı gidilmek istenen yöne doğru düzelmeye başlar. Ayrıca yolun kaygan olması ya da buzlu olması halinde araç dengesinde oluşabilecek düzensizliği algılayarak ESP devreye girer.

Opel Combo EPS nedir?

EPS (Electric Power Steering), elektrik destekli direksiyon sisteminin İngilizce baş harflerinden oluşturulmuş bir kısaltmadır. EPS uyarı ışığı neden yanar? Bu ışık, Kontak anahtarı ON (açık) konumuna getirildikten sonra 4 saniye süreyle yanar veya motor çalıştıktan sonra söner.