Duhul ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Duhul ne demek TDK?
  2. Duhule uğramak ne demek?
  3. Duhuliye türkçe ne demek?
  4. Nasp ne demek?
  5. Duhul etmek ne demek Osmanlıca?
  6. Duhule müsait olmaması ne demek?
  7. Mabad mı Mabat mı?
  8. Arapçada harfi cer ne demektir?

Duhul ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu'nun kaynaklarına göre duhul kelimesinin iki anlamı bulunmaktadır. Bu anlamların başında 'girme' kelimesi gelmektedir. Duhul kelimesi bu anlamıyla da kapı gibi yerleri nitelemek için kullanılmaktadır. Duhul kelimesinin ikinci anlamı ise 'giriş' anlamına gelmektedir.

Duhule uğramak ne demek?

[l ince] (ﺩﺧﻮﻝ) i. (Ar. duḫūl) Girme, giriş, dâhil olma: “Duhul imtihânı.” “Duhul izni.” “Duhul hakkı.” “Ordunun şehre duhûlü sırasında…” ѻ Duhul etmek: Girmek: Silk-i ulemâya duhul etti (İbnülemin Mahmut Kemal).

Duhuliye türkçe ne demek?

duhuliye / duhûliye / دخوليه Eskiden, satılmak üzere şehir ve kasabalara getirilen her cins ticaret malından alınan vergi. Bir yere girmek için verilen para.

Nasp ne demek?

NASP – NASB 1. Dikme, saplama, koyma, yerleştirme: “Nasb-ı nigâh: Bakışlarını dikme.” “Nasb-ı alem: Bayrağı dikme.” Birbirlerine nasb-ı nigâh-ı iştiyak ile arz-ı hayret ve meftûniyet ettikten sonra… (Sâmipaşazâde Sezâî).

Duhul etmek ne demek Osmanlıca?

Osmanlı TürkçesiDüzenle girmek, içeri girmek.

Duhule müsait olmaması ne demek?

Duhule müsaittir demek, ilişkiye girmiş olsa bile kızlık zarı yırtılmamış olduğu anlamına gelir.''

Mabad mı Mabat mı?

Mabad (mabat) kelimesi arapça kökenlidir. Kelimenin TDK'nın açıkladığı anlamı ise, bitmemiş yazı, roman vb.nde arka, devam olurken, mecaz anlamı ise kıçtır. Mabad, kelimesinin birinci anlamı matbaacılar tarafından sıkça kullanılırken, mecaz anlamı daha çok argo olarak kullanılır.

Arapçada harfi cer ne demektir?

Cer harfi aslında kendisinden önceki bir fiille kendisinden sonraki bir isim arasındaki alakayı, bağlantıyı kurar.