Operasyon ne demek askerde?

İçindekiler:

  1. Operasyon ne demek askerde?
  2. Terapi ne demek TDK?
  3. Kara harekatı ne demek?
  4. Vur kaç taktiği neden uygulanır?
  5. Terapi ne işe yarar?
  6. Degaje ne demek spor?
  7. Atıfta bulunmak ne demek örnek?
  8. Vur kaç ne demek?

Operasyon ne demek askerde?

Askerî operasyon planı, askerî plan veya II. Dünya Savaşı sonrası bilinen adıyla savaş planı, silahlı kuvvetler, askerî kuruluşlar veya birimlere bağlı komutanlar tarafından planlanan, belli askerî amaçları gerçekleştirmek üzere hazırlanan çatışma, muharebe ya da savaş planlarıdır.

Terapi ne demek TDK?

Bireylerin ruhsal ve davranışsal bozukluklarını teşhis ve tedavi eder.

Kara harekatı ne demek?

Kara harekatı askerleri fiziki olarak ol bölgeye girmesi anlamına gelir. İsrail Ordu Sözcüsü Jonathan Conricust konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne kara operasyonu başlattığını söyledi.

Vur kaç taktiği neden uygulanır?

Vur-kaç taktikleri, kısa sürpriz saldırılar kullanma, düşman karşılık veremeden geri çekilme ve düşmanla tam bir çatışmadan kaçınmak için sürekli manevra yapmak yöntemleriyle uygulanan taktiksel bir doktrindir.

Terapi ne işe yarar?

Psikoterapi ya da diğer adıyla konuşma terapisi, psikolojik olarak rahatlamak isteyen ve ruh sağlığını korumak isteyen kişiler tarafından tercih edilen bir yöntemdir. Bunun yanında psikolojik veya fiziksel herhangi bir tedavi gören ya da ilaç kullanan kişiler için de destekleyici olarak uygulanabilir.

Degaje ne demek spor?

Degaje ne demek spor? Dökümlü, hafif açık, serbest yaka.

Atıfta bulunmak ne demek örnek?

Bir metnin içinde başka bir şair ya da yazarın kaleme aldığı bir esere gönderme yapmaya atıfta bulunmak denir. Nazire ile yakın anlamlı olan atıf yapmak, örnek ve kaynak göstermek anlamına gelir. Örnek Cümle: ''Yazar bu kitabın birçok yerinde Dostoyevski'ye atıfta bulunuyor.

Vur kaç ne demek?

İnsanlık tarihi kadar eski olan savaşlarda çeşitli teknikler uygulanmıştır. Bunlardan birisi de kerr ü ferr/vur-kaç tekniğidir. Bu teknikte, aniden saldırıya geçen birlikler bir süre çarpıştıktan sonra geriye çekilir, fırsatını buldukça bunu tekrarlar.