Füru ı fıkıh ne demek?

İçindekiler:

  1. Füru ı fıkıh ne demek?
  2. Erkeğin Füruu ne demek?
  3. Usul nedir kısaca tanımı?
  4. Tafsili delil teriminin ifade ettiği anlam nedir?
  5. Füruum ne demek?

Füru ı fıkıh ne demek?

Dinî ilimlerde terminolojinin ve literatürün oluşumuyla birlikte fer' kelimesi fıkıh usulünde, hükmü nasla belirlenmemiş olup asla kıyas edilen meseleyi, fürû ise fıkıh ilminin nazarî kısmı (usul) dışında kalan ikinci ana bölümünü veya miras hukukunda alt soy hısımlarını ifade eden bir terim olarak kullanılmaya ...

Erkeğin Füruu ne demek?

b. Eşin furûu: Bir erkeğin, eşinin başka bir evlilikten doğan kızı ile evlenmesi haramdır. Eşin kızından maksat, eşin tüm furûu, yani kızı, torunları ve aşağıya doğru giden nesep zinciridir.

Usul nedir kısaca tanımı?

Sözlükte “kök, esas, kaide” anlamlarına gelen asl kelimesinin çoğulu usûl bir kimsenin soy bakımından asıllarını yani anne, baba, onların anne ve babaları şeklinde yukarıya doğru devam eden, kendisine kan bağıyla bağlı üst soy hısımlarını ifade eder.

Tafsili delil teriminin ifade ettiği anlam nedir?

Tafsîlî, diğer bir ifadeyle cüz'î deliller, özel bir meseleyle ilgili belirli bir şer'î hükmü bildiren delillerdir. ... Bu ifadelerle çok defa şer'î hükme kaynaklık eden tafsîlî delil, bazan da icmâlî ve küllî delil veya bunlardan hüküm elde etmede kullanılan metot ve kaideler kastedilir.

Füruum ne demek?

Bu bağlamda usul kelimesi kişinin anne, baba ve onların anne ve babası şeklinde yukarıya doğru devam eden ve kendisine kan bağıyla bağlı üst soy hısımlarını, fürû ise aynı şekilde aşağıya doğru devam eden alt soy hısımlarını ifade eder.