KPSS Hukuk kaç soru var?

İçindekiler:

  1. KPSS Hukuk kaç soru var?
  2. Hukuk mezunu KPSS'de hangi derslerden sorumlu?
  3. Hukuk mezunu KPSS ile nerelere atanır?
  4. Avukatlar Kpss'de kaç puanla atanır?
  5. Kamu yönetimi Alan sınavı var mı?
  6. Siyaset Bilimi ve kamu yönetimi Kpss hangi alan?
  7. Kurum avukatlığı için kpss'den kaç puan almak gerekir?

KPSS Hukuk kaç soru var?

2017 KPSS'de Yapılan Değişiklikler
Sınavda Uygulanacak TestlerSoru SayısıSınav Süresi
Hukuk4050 dakika
Kamu Yönetimi4050 dakika
İktisat4050 dakika
Maliye4050 dakika
6 satır daha

Hukuk mezunu KPSS'de hangi derslerden sorumlu?

Ancak; bazı bakanlıklar uzman hukukçu ve hukuk müşavirliği için istemiş olduğu puan türlerine, Maliye ve İktisat, Kamu yönetimi, Uluslararası ilişkiler, testlerini de kapsayan puan türlerinden alım yapmaktadır, bu sebeple adayların; KPSS de GK, GY, HUKUK derslerine tam olarak çalışması İKTİSAT, KAMU YÖNETİMİ, ...

Hukuk mezunu KPSS ile nerelere atanır?

Çünkü burada Hukuk Fakültesi mezunu adayları iki ayrı seçenek karşılamaktadır. Bu iki seçenek Kurumların Hukuk Uzman Yardımcılığı kadroları ile diğer Uzman Yardımcılığı, Denetmen Yardımcılığı, Denetçi Yardımcılığı, Müfettiş Yardımcılığı gibi genele hitap eden mesleklerdir.

Avukatlar Kpss'de kaç puanla atanır?

KPSS Lisans mezunu atamalarına göre Avukat taban puanları ve ilgili kurumlar aşağıda listelenmiştir. Tabloda Avukat KPSS atama taban puanları en son alımları bulunmaktadır. Puan bilgileri ÖSYM baz alınarak hazırlanmıştır....Avukat Atamaları KPSS Taban Puanları
ÜnvanAvukat
İlAnkara
Kontenjan2
Taban Puan87,66143
Tavan Puan87,7849
54 sütun daha

Kamu yönetimi Alan sınavı var mı?

Kamu Yönetimi ve KPSS Kamu yönetimi mezunları hem KPSS A Grubu hem de B grubu sınavına girebilmektedir. B grubu diye bilinen sınav KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavıdır. Sınavda alan dersi olmadığı için bölümün bir artı veya eksisi yoktur.

Siyaset Bilimi ve kamu yönetimi Kpss hangi alan?

Kamu Yönetimi ile Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunu adaylar için KPSS B Grubu sınavı, lisans mezunu sayıldıklarından KPSS Lisans oturumu olarak karşılarına çıkmaktadır.

Kurum avukatlığı için kpss'den kaç puan almak gerekir?

Avukatlık ruhsatının alınmış olması, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48.maddesinde belirtilen genel şartların taşınıyor olması KPSS P3 puan türünden de 70 ya da üzerinde puan alınmış olması gerekir.