Çomar diye kime denir?

İçindekiler:

  1. Çomar diye kime denir?
  2. TDK Çomar ne demek?
  3. Çomar ne de em?
  4. Çomarlaşmak ne demek?
  5. Andaval ne demek türkçe anlamı?
  6. Tasavvufta içki ne demek?
  7. Osmanlıca meyhane ne demek?

Çomar diye kime denir?

Çomar, argoda genel olarak bağnaz ve eğitimsiz insanlar için kullanılan aşağılayıcı bir ifadedir.

TDK Çomar ne demek?

diazepam. TDK'nın tarifine göre çomar; iri, çoban köpeği anlamına gelmektedir. ... Yani çomar diye bir ırk yok, ama iri, itaatkar, söz dinleyen, uysallaştırılabilen köpeklere çomar veya anadolu çomarı dendiğini görebilirsiniz.

Çomar ne de em?

Önce bir TDK'ya soralım, nedir bu çomar? Birincil anlamı tıpkı eskilerde kullanılan hali gibi iri, çoban köpeği. İkincil anlamıysa ilginç bir biçimde kalıcı yer edinmiş hali: Terbiyesiz ve saldırgan kimse. Nişanyan sözlüğünde de “iri başlı topuz, lobut” olarak geçiyor.

Çomarlaşmak ne demek?

Çomarlaşma: İnsanın insana ve hayata yabancılaşması İkincisi, işçinin üretim sürecine yabancılaşması. Üçüncüsü, işçinin türsel olarak yabancılaşması. Sonuncusu ve yazımızın temelini oluşturan şey ise insanın insana ve hayata yabancılaşması.

Andaval ne demek türkçe anlamı?

Andaval kelimesi Türk Dil Kurumuna göre andavallı anlamına gelmektedir. Türk Dil Kurumunun açıklamasından başka andaval kelimesi için şaşkın kimse ve ahmak kimse gibi anlamlarda kullanılmaktadır.

Tasavvufta içki ne demek?

Sâki içki (şarap) sunan kimseye denir. Tasavvufta mürşid-i kâmil anlamında kullanılır. Mürşid-i kâmil, tasavvufa giren kişiye ilahî aşk yolunda ilerlemesi için yol gösterir.

Osmanlıca meyhane ne demek?

hanut. (Çoğulu: Havânit) Meyhane, içki içilen yer.