BAP süreci nedir?

İçindekiler:

  1. BAP süreci nedir?
  2. BAP a Nasıl Başvurulur?
  3. BAP alt yapı projesi nedir?
  4. Kanunlarda BAP ne demek?
  5. BAP bursu nedir?
  6. 1001 projesinde kimler araştırmacı olabilir?
  7. Doktora Öğrencisi Tübitak projesinde araştırmacı olabilir mi?
  8. Bir proje ne kadar sürer?
  9. Öğretim Görevlisi proje yapabilir mi?
  10. Tubitak başvurusu nasıl yapılır?
  11. BAP birimi nedir?

BAP süreci nedir?

Kısa adıyla BAP (Bilimsel Araştırma Projeleri) toplumsal ya da evrensel düzeyde bilime, ekonomiye, sanata katkı verebilecek, akademisyen ve öğrenciler için önemli bir deneyim kaynağı olan teorik ya da uygulamalı yapılan projeler bütünüdür.

BAP a Nasıl Başvurulur?

Başvurular online olarak bap.eskisehir.edu.tr , adresi üzerinden web mail kullanıcı ismi ve şifreniz ile yapılmalıdır.

BAP alt yapı projesi nedir?

Tanım ve Kapsam. KTÜ'nün araştırma alt yapısının geliştirilmesi amacıyla KTÜ öğretim üyeleri ile doktora, tıpta/ diş hekimliğinde uzmanlık ya da sanatta yeterlilik eğitimini tamamlamış öğretim elemanları tarafından yürütülen projelerdir.

Kanunlarda BAP ne demek?

BAP açılımı nedir? Kısa adıyla BAP (Bilimsel Araştırma Projeleri), yüksek öğretim kurumlarındaki bilimsel araştırmaların desteklenmesi amacıyla geliştirilmiş bir uygulamadır.

BAP bursu nedir?

BAP Proje Bursları Tanımı ve Kapsamı: Lisansüstü tezlerini kapsayan ve tez danışmanının yürütücülüğünde öğrencileri ile yürüttükleri araştırma projeleridir. Proje Başvurusu tez konusunun lisansüstü çalışmanın yürütüldüğü enstitünün yetkili kurullarınca onaylanmasından sonra gerçekleştirilir.

1001 projesinde kimler araştırmacı olabilir?

Proje yürütücüsünün (emekliler hariç); Üniversite/Eğitim ve Araştırma Hastanesi personeli olması durumunda, projeyi öneren kuruluşun kadrolu/tam zamanlı personeli olması ve doktora/sanatta yeterlik/tıpta uzmanlık derecesine sahip olması

Doktora Öğrencisi Tübitak projesinde araştırmacı olabilir mi?

Türkiye'deki yüksek öğretim kurumlarında lisans ve lisansüstü (Yüksek Lisans ve Doktora) eğitimlerine devam etmekte olan "öğrenciler" veya öğrenci statüsündeki "Araştırma Görevlileri" ile doktora sonrası araştırmacılar bursiyer olarak proje ekibinde yer alabilirler.

Bir proje ne kadar sürer?

Proje en fazla 18 ay sürebilir. Projenin önerilen süre içinde tamamlanmaması durumunda, proje süresinin en fazla 1/3'ü kadar ek süre verilebilir. Aynı şekilde, proje yürütücüsünün gerekçeli başvurusu üzerine ve Komisyonun onayıyla gerekli durumlarda projeye ilave kaynak verilebilir.

Öğretim Görevlisi proje yapabilir mi?

Cevap: Öğretim üyeleri ile doktora, tıpta uzmanlık ya da sanatta yeterlilik eğitimini tamamlamış araştırmacılar proje yürütücüsü olabilir. Öğretim görevlisi eğer doktora, tıpta uzmanlık ya da sanatta yeterlilik eğitimini tamamlamış ise proje yürütücüsü olabilir.

Tubitak başvurusu nasıl yapılır?

Proje Çağrılarına nasıl başvuru yapılır? Başvuruya ait proje bilgi giriş aşaması, http://bilimtoplum-pbs.tubitak.gov.tr adresinden ARBİS bilgileri ile giriş yapılarak çevrimiçi yapılacaktır. ARBİS hesabınız yoksa, http://arbis.tubitak.gov.tr adresine girerek oluşturabilirsiniz.

BAP birimi nedir?

BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNASYON BİRİMİ Kısa adıyla BAP (Bilimsel Araştırma Projeleri), yüksek öğretim kurumlarındaki bilimsel araştırmaların desteklenmesi amacıyla geliştirilmiş bir uygulamadır. ... Üniversitemizin tüm öğretim elemanları BAP Komisyonuna başvurarak bilimsel araştırmaları için kaynak alabilirler.