Lokalizasyon ne demektir tip?

İçindekiler:

  1. Lokalizasyon ne demektir tip?
  2. Lokalizasyon nedir tarih?
  3. Dil lokalizasyonu nedir?
  4. Flokal ne demek?
  5. Psikolojide lokalizasyon nedir?
  6. Tıpta localizer ne demek?
  7. Lokalizasyon nedir beyin?
  8. Yerelleştirme neden önemli?
  9. Sinirbilim bakış açısı nedir?
  10. Localizer ne demek?
  11. Localizer görüntü nedir?
  12. Lokalizasyon teorisi nedir?
  13. Ticarette yerelleştirme nedir?
  14. Yerelleştirme araçları nedir?
  15. Kortikal kist nedir ne demektir?

Lokalizasyon ne demektir tip?

Lokalizasyon ne demektir tip? Türk Dil Kurumu Sözlüğüne göre lokalizasyon kelimesinin anlamı; kuruluş yeri seçimi olarak verilmiştir. TDK' ya göre lokalize kelimesinin anlamı; yerini ve niteliğini belirlemek, sınırlamak anlamında lokalize etmek şeklinde verilmiştir.

Lokalizasyon nedir tarih?

Lokalizasyon bir diğer adıyla yerelleştirme olarak da bilinen bu terim, kaynak dildeki metnin hedef kültüre, dile ve coğrafyaya uygun bir şekilde uyarlanmasıdır.

Dil lokalizasyonu nedir?

Yerelleştirme, bir başka adı ile lokalizasyon, çevirisi yapılmak istenen kaynak bir dilin, çevrilecek olan hedef dile, o dili konuşan bireylerin kültürel, sosyal ve davranışsal özellikleri, yerel ölçü birimleri, yasaları vb. dikkate alınarak uyarlanması işlemidir.

Flokal ne demek?

Fokal kelimesinin anlamları " odağa ilişkin, odakla ilgili olan ve belli bir yerde oluşan, belli bir bölgede kalan, sınırları belirlenmiş olan" şeklinde karşımıza çıkmaktadır.

Psikolojide lokalizasyon nedir?

localization - lokalizasyon / yerelleşim / yerelleşme | Psikoloji Sözlüğü 1. herhangi bir duyusal modalitedeki uyarıcının mekandaki konumunu belirleme becerisi. 2. zihinsel ve/veya davranışsal fonksiyonların serebral hemisferlerdeki (özelde serebral korteks) yeri.

Tıpta localizer ne demek?

Localizer terimi, tıp dilinde kullanılan Latince bir kelimedir. ... Localizer teriminin tıbbi anlamı; n. Gözdeki yabancı cismin yerini tesbit eden alet.

Lokalizasyon nedir beyin?

beynin farklı bölümlerinin farklı işlevlere sahip olduğu düşüncesi. sesin cıkıs kaynagının yerini belirlemedir.

Yerelleştirme neden önemli?

Yerelleştirme Marka İmajını Güçlendirir İçeriği yerel kültüre ve tüketim alışkanlıklarına göre incelemek ve uyarlamak anlamına da gelir. Bu incelemenin doğru bir şekilde yapılması halinde müşteriye daha kolay ulaşılabilir. Tam aksi ise marka imajınıza çok ciddi anlamda zarar verebilir.

Sinirbilim bakış açısı nedir?

Bilişsel sinirbilim, odak noktası mental süreçlerde görev alan beyindeki sinirsel bağlantılar olmak üzere, genel anlamda bilişin altında yatan biyolojik süreçleri inceleyen bilim alanıdır. Bilişsel aktivitelerin beyindeki sinirsel devreler tarafından nasıl etkiilendiği veya kontrol edildiği sorularını ele alır.

Localizer ne demek?

ils inişlerde piste göre bulunulması gereken konumu gösteren navigation aygıtı. kısmında yani pist merkez hattı doğrultusunda bir course meydana gelir.buna centre line (cl/merkez hat çizgisi) ya da localizer course'u denir. ...

Localizer görüntü nedir?

Localizer ünitesi (yön bulucu) Pist yüzeyinde yatay yönde ve iniş istikametinin aksi yönden yayın yapmakta olan teçhizattır. Uçağı pist ekseni istikametine doğru yönlendirir.

Lokalizasyon teorisi nedir?

beynin farklı bölümlerinin farklı işlevlere sahip olduğu düşüncesi.

Ticarette yerelleştirme nedir?

Yerelleştirme diğer adıyla lokalizasyon ; bir ürün veya hizmetin belirli bir ülkenin diline, kültürüne göre uyarlanmasıdır. ... Ürünün lokalize edilmesi aslında ürünün küreselleşmesine hizmet eden bir süreçtir. Bu nedenle lokalizasyon ürün küreselleşmesi olarak da bilinmektedir.

Yerelleştirme araçları nedir?

Yerelleştirme araçları, yerelleştirme uzmanlarına yerelleştirme işlemi sırasında yardımcı olan yazılımlardır. Bunlar yazılımlardan dilsel metinleri (kaynak metin) süzer, çeviri yapılmasını sağlar ve yazılımın erek dildeki sürümünü oluşturur.

Kortikal kist nedir ne demektir?

Böbrekler iç ve dış kısım (medulla ve korteks) denen 2 kısımdan oluşur. Basit böbrek kistleri genellikle böbreğin dış kısmında, yani korteks kısmında oluşur. Sağ veya sol böbrek korteksinde genellikle tek taraflı olarak görülebilir. Sağda ise "sağ kortikal kist", solda ise "sol kortikal kist" denir.