Metin türleri Söyleşi nedir?

İçindekiler:

  1. Metin türleri Söyleşi nedir?
  2. Review makalesi nedir?
  3. Tarama ve değerlendirme makalesi nedir?
  4. Araştırma makalesi nasıl değerlendirilir?
  5. Bilimsel araştırma makalesi nedir?
  6. Bir araştırma makalesi hangi amaçla yazılır?

Metin türleri Söyleşi nedir?

Sohbet (Söyleşi) Bir yazarın günlük olaylar arasından seçtiği bir konuyla ilgili kendine özgü görüş ve düşüncelerini fazla derinleştirmeden karşısındakilerle konuşuyormuş gibi anlattığı yazı türüne “sohbet (söyleşi)” denir.

Review makalesi nedir?

Kısacası review makaleler, literatürde yer alan bir konuyu ve o konu hakkında yapılan çalışmaların tümümü zayıf ve güçlü yönleriyle ele alarak derleyen bir makale türüdür.

Tarama ve değerlendirme makalesi nedir?

Tarama/değerlendirme makalesi, geniş bir konuyu geniş bir kitle için incelediğinden, bir “Sonuçlar” bölümü, ele almak ve yazma zahmeti göstermek için iyi bir bölümdür. Bu, özellikle son derece teknik, ileri ve karışık konular için önemlidir.

Araştırma makalesi nasıl değerlendirilir?

2 şekilde makale incelemesi yapılabilir. Bunlardan birincisi şekilsel olarak incelemedir. Şekilsel olarak incelemede makalenin; puntosu ve yazı tipinin akademik yazım formatına uygunluğunun incelenmesi ve irdelenmesidir. İkinci inceleme şekli ise içerik olarak incelemedir.

Bilimsel araştırma makalesi nedir?

Bilimsel makale, bilimsel yazım kuralları temel alınarak, özgün araştırma sonuçlarının açıklandığı, yazılmış ve basılmış bir rapordur. Giriş, yöntemler, sonuç ve tartışma bölümlerini içerir. Bilimsel makale akademik konuları içerir. Kullanılan kaynakların gösterilmesi zorunludur.

Bir araştırma makalesi hangi amaçla yazılır?

Araştırma makalesi, bir konu hakkında bir fikir oluşturmanızı, bu konu hakkında araştırma yapmanızı ve bu konuda uzman bilgisi edinmenizi, ardından kapsamlı araştırmalarınız sonucunda bulduğunuz bilgilerle kendi görüş ve iddialarınızı desteklemenizi gerektirir.