Regio Respiratoria nedir?

İçindekiler:

  1. Regio Respiratoria nedir?
  2. Trachea da Carina ne demek?
  3. Myelon ne demek?
  4. Bronchus ne demek?
  5. Acinus ne demek?
  6. Encephal nedir?
  7. Prosencephalon nedir?
  8. Akut dönem ne demek?

Regio Respiratoria nedir?

Regio respiratoria: Vestibulum nasinin arkasında yer alır. Prizmatik epitelle kaplı, damardan zengin ve solunum ile ilgili bölümdür. Buruna gelen hava bu bölgede temizlenir, ısıtılır ve nemlendirilir. Regio olfactoria: Burun boşluğunun üst bölümüdür.

Trachea da Carina ne demek?

Bifur- catio trachea'nın iç yüzünde ve çatallanma yerinin or- tasında biraz sola doğru yaptığı çıkıntıya carina trac- hea denir. Membrana elastica tracheae, trachea'nın kıkırdakları- nı saran elastik bağ dokusudur.

Myelon ne demek?

Miyelom, bir çeşit beyaz kan hücresi olan plazma hücrelerinde başlayan bir kanserdir. Plazma hücreli kanserlerin en sık görülen çeşididir. Multipl miyelom olarak da adlandırılan miyelom hastalığı, normalde kemik iliğinde bulunan hücreler olan plazma hücrelerinden kaynaklanan bir kemik iliği kanseri tipidir.

Bronchus ne demek?

Bronş, soluk borusunun (trachea) ikiye ayrılması ile başlayıp akciğerlere kadar giden kısımlarından birine verilen ad. Sağ ve sol akciğere gitmesine göre sağ bronş, sol bronş adını alır. Sağ bronş sol bronşa göre daha kısadır.

Acinus ne demek?

acinus teriminin İngilizce Türkçe sözlükte anlamı (Tıp) Petek (akciğer hk.)

Encephal nedir?

Encephalon (tümbeyin): kafatasının içinde bulunan beyin, beyincik (cerebellum) ve beyin sapından oluşan organın tamamını ifade eder.

Prosencephalon nedir?

Prosensefalon ya da ön beyin, omurgalılarda beynin en önde (rostralde) yer alan kısmıdır. Mezensefalon ve rombensefalon ile birlikte, embriyonik gelişimin erken döneminde beynin 3 ana parçasını oluşturur. 5 vezikül döneminde diensefalon ve telensefalona ayrılır.

Akut dönem ne demek?

Tıp bilimlerinde akut terimi ya “hızlı başlayan” ya da “kısa süreli” hastalıkları, bazen de her iki durumu birden tanımlamak için kullanır. Bu sıfat pek çok hastalığın tanımının bir parçasıdır ve bu yüzden bu hastalıkların isimlerinde yer alır. Örneğin akut lösemi ya da akut Akut Romatizmal Ateş gibi.