Küp sayısı nedir?

İçindekiler:

  1. Küp sayısı nedir?
  2. Bir küp açılımı kaç yüzeyden oluşur?
  3. Artım nedir?
  4. Hasılat Tablosu nedir?
  5. Kubaj ne demek?
  6. Brükner değeri ne demek?
  7. Tatbik Mesafesi nasıl bulunur?
  8. Kırmızı kot hesabı nasıl yapılır?
  9. Yarma ve dolgu nedir?
  10. Karayolunda yarma nedir?
  11. Diş dolgusu ne demek?
  12. Hangi durumlarda dis dolgusu yapilir?

Küp sayısı nedir?

Bir Sayının Küpü Sayının 3 kez yan yana yazılıp çarpılmasına sayının küpünü almak denir. Çıkan sonuca da sayının küpü denir.

Bir küp açılımı kaç yüzeyden oluşur?

Biri önde, biri arkada, biri sağda, biri solda, biri üstte ve biri altta olmak üzere toplam altı yüzü vardır.

Artım nedir?

Artım: Nispeten kısa zaman devresi içinde gerçekleşen büyümedir. Ormancılıkta bu güne kadar daha çok ağaç ve meşcerenin toprak üstünde kalan kısımlarındaki artış ve büyümeye ilgi duyulmuştur.

Hasılat Tablosu nedir?

Hasılat tabloları, farklı verim gücü sınıfındaki meşcerelerin hektardaki ağaç sayısını, göğüs yüzeyini, hacmini, hacim artimini, meşcere boyu ve orta çapını, ara ve genel meşcere için yaş kademelerine göre veren tablolardır. Buna göre, hasılat tabloları meşcerenin yalnız hacmini değil, artımlarını da göstermektedir.

Kubaj ne demek?

Çeşitli ölçüm cihazları ve bilgisayar programları yardımıyla sıkışma, kabarma, depo işlemleri göz önünde tutularak yapılan toprak hesabıdır. Diğer bir anlam olarak, bir malzemenin hacmini hesaplama işlemidir.

Brükner değeri ne demek?

Brükner Ne Demek Brükner Yarmadan dolguya veya ariyetten dolguya ve yarmadan depoya yapılacak en ekonomik taşımaların ve bunların mesafelerinin grafik gösterimidir.

Tatbik Mesafesi nasıl bulunur?

Tatbik(uygulama) mesafesi; kazı için TM = [K/(K+D)] x L, dolgu için TM= [D/(K+D)] x L formülü ile hesaplanır. L değeri iki kesit arasındaki mesafedir.

Kırmızı kot hesabı nasıl yapılır?

Boy kesitte kırmızı kotu hesaplamak için o noktanın kilometresinden daha önceki düĢey kurp noktasının kilometresi çıkarılır. Böylece düĢey kurp ile kırmızı kot hesabı yapılacak nokta arasındaki yatay mesafe bulunmuĢ olur. kotundan çıkarılarak o noktaya ait kırmızı kot bulunur.

Yarma ve dolgu nedir?

Dolgu nedir ? Yol inşaatlarında: yol gabarisinin, proje düşey hat (kırmızı hat) kolarına uygun olarak yerleştirilebilmesi için doğal zemin ile yol üst yapısı arasında kalan kısımdır.

Karayolunda yarma nedir?

Yarma nedir ? Yol inşaatlarında: Üst yapı taban kotunun üzerinde kalan kazı hacmidir. Toprak kazma ve alma işi.

Diş dolgusu ne demek?

Dolgu, çürüyen bir dişteki tüm çürük ve artıklar temizlenerek ortaya çıkan boşluğun, o dişin normal formuna uygun olarak ve biyolojik olarak uyumlu olan kompozit materyallerle doldurulması işlemidir. Çürük ile zarar görmüş bir dişe normal fonksiyonunun ve görünümünün kazandırılması işlemidir.

Hangi durumlarda dis dolgusu yapilir?

Estetik dolgular; ağız temizliğinin tam olarak sağlanamadığı durumlarda veya dişlerde ki çürük ve kırılmalarda yapılabilir.