Midye hangi hayvan grubuna girer?

İçindekiler:

  1. Midye hangi hayvan grubuna girer?
  2. Midye neden günah?
  3. Midye kuranda geçiyor mu?
  4. Salyangoz neden günah?
  5. Salyangoz yenilir mi?
  6. Kurbağa yemek caiz midir?
  7. Kurbağa yenir mi?

Midye hangi hayvan grubuna girer?

Bivalvia sınıfından omurgasızların çoğu ”midye" olarak, bir kısmı da istiridye olarak adlandırılır. Tarak ya da deniz tarağı adıyla bilinen türler de bazen «midye» olarak adlandırılır. Bütün Bivalvia sınıfından omurgasızlar ile deniz salyangozu olarak bilinen karından bacaklılar denizkabuğu ortak adıyla anılırlar.

Midye neden günah?

Bu konuda, Hanifi mezhebi; midyeyi haram olarak kabul etmektedir. Çünkü midye, balık suretinde değildir ve de o sınıfına girmez. Dolayısıyla balık suretinde olmayan bir deniz hayvanının etini yemek, caiz olmamaktadır. Suda yaşayan ve suda barınan hayvanlardan, her tür balığın eti ise yenilebilir.

Midye kuranda geçiyor mu?

Burada belirtmek gerekir ki Kur'an-ı Kerim'de veya hadis kitaplarında midye yemenin yasak olması ile ilgili herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. Aksine Kur'an-ı Kerim'de, herhangi bir cins ayrımı yapılmadan denizden çıkan hayvanların yenilebilir ve helal olduğu belirtilmektedir.

Salyangoz neden günah?

Balık suretinde olmak şartıyla daima suda yaşayıp karada yaşaması mümkün olmayan hayvanların hepsi mubahtır. Diğerleri mubah değildir. Binaenaleyh, su aygırı ve deniz aslanı gibi hayvanlar balık suretinde olmadıkları için haramdır. Midye, istiridye, istakoz ve salyangoz da haramdır.

Salyangoz yenilir mi?

Sadece eti kalınca temizliği yapılarak paketlenerek yurt dışına yolluyoruz. Salyangozun kabuklarını ayrı etini ayrı yolluyoruz. Gittiği yerde tekrar elden geçirilerek, yenecek hale getiriliyor. Günlük 500 kilo civarında işlem yapılıyor tabi bu kişi sayısına göre değişebiliyor" diye konuştu.

Kurbağa yemek caiz midir?

Diyanet, mezheplere göre haram ve helal etlerin farklılık gösterdiğini de bildirdi. Buna göre, kurbağa, kaplumbağa, yengeç, yılan ve timsah gibi hayvanlar Malikilere göre helal, Hanefi ve Şafilere göre haram kabul ediliyor. Hanbelilere göre ise timsah, kurbağa ve yılanın yenmesi haram, diğerleri helal.

Kurbağa yenir mi?

KURBAĞA YEMEK HARAM MI? (DİYANET'E GÖRE) Kur'an-ı Kerim'de, denizden elde edilen yiyeceklerin helal olduğu bildirilmiştir (Mâide, 5/96; Fâtır, 35/12). Hz. ... Buna göre kurbağa, yengeç, kaplumbağa ve su yılanının yenmesi helal değildir (Remlî Nihayetu'l-Muhtac, VIII, ).