Tolere ediyor ne demek?

İçindekiler:

  1. Tolere ediyor ne demek?
  2. Tolere etmek nedir TDK?
  3. El oğlu nasıl yazılır?
  4. Hoşgörü kavramı ne anlama gelir?
  5. El Kızı El oğlu nasıl yazılır?
  6. Istanbul Erkek Lisesinden nasıl yazılır?

Tolere ediyor ne demek?

Tolerans; Hoşgörü, dayanç anlamına gelir. Tolere etmek kavramı pek çok alanda kullanılır. Örneğin; Tıp alanındada Tolere etmek kavramı ve diğer yakın akraba gruplarıda sıkça kullanılır. Size karşı hakaret ederek konuşan bir kişiye sakin yaklamanız onun söylediklerini tolere ettiğiniz anlamına gelir.

Tolere etmek nedir TDK?

Türk Dil Kurumuna (TDK) göre "tolere" kelimesinin anlamı; hoşgörmek, kaldırmak, katlanmak, tahammül etmek ve gidermektir.

El oğlu nasıl yazılır?

Eloğlu mu?” yoksa “El oğlu mu?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle El oğlu şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Eloğlu şeklinde olmalıdır.

Hoşgörü kavramı ne anlama gelir?

Hoşgörü, müsamaha, tahammül, tesamuh, katlanma, görmezden gelme veya göz yumma, başkalarını eylem ve yargılarında serbest bırakma, kendi görüşümüze ve çoğunluğun görüş biçimine aykırı düşen görüşlere sabırla, hem de yan tutmadan katlanma demektir. ... İzin verme, aldırmama, iyi karşılama anlamlarına da gelir.

El Kızı El oğlu nasıl yazılır?

Doğru kullanımı Eloğlu şeklinde olmalıdır.

Istanbul Erkek Lisesinden nasıl yazılır?

İstanbul Erkek Lisesi (İEL) ya da eski adıyla İstanbul Sultanisî, İstanbul'un Cağaloğlu semtinde, Osmanlı döneminde kurulmuş Numune-i Terakki Mektebinin devamı niteliğinde olan, günümüzde Anadolu Lisesi statüsünde hizmet veren eğitim kuruluşu.