Bere kaç anlamı var?

İçindekiler:

  1. Bere kaç anlamı var?
  2. Gayret ne demek TDK?
  3. Bere kelimesi eş sesli bir kelime midir?
  4. Berelendi ne demek?
  5. Çaba gayret eş anlamlı mı?
  6. Gayret ne demek Osmanlıca?
  7. Mavi bereli asker nedir?
  8. Emek eş anlamlısı nedir?
  9. Cehdi gayret ne demek?
  10. Mavi Bereliler ne kadar maaş alıyor?

Bere kaç anlamı var?

Bere kelimesinin iki tane anlamı vardır. Bu yüzden eş sesli bir kelimedir diyebiliriz. Bere kelimesinin anlamları ise; Vücudun herhangi bir yerini bir yere çapma, vurma veya incitme sebebiyle oluşan çürük.

Gayret ne demek TDK?

TDK kaynaklarına göre, gayret kelimesinin 2 farklı anlamı bulunmaktadır. Bunlardan ilki, bir şeyi elde etmek için devamlı çalışmak, çabalamak, didinmek, çalışma isteği anlamına gelir. Diğer anlamı ise, koruma, esirgeme ve kayırmadır.

Bere kelimesi eş sesli bir kelime midir?

Evet,bere kelimesinin eş seslisi vardır.Bu nedenle bu kelimenin birden fazla anlamı vardır. ... Anlamı : Yara-bere denilen çizik yara.

Berelendi ne demek?

(< bere+len-mek) Bereli duruma gelmek, üzerinde ezik, çürük, bere meydana gelmek, zedelenmek: Sevdiğim sînende kırmızı elma / Acep bir el vursam berelenir mi (Karacaoğlan). Berelenen kollarıma dayanarak doğrulmaya uğraşıyordum (Kerîme Nâdir).

Çaba gayret eş anlamlı mı?

Türk Dil Kurumu açısından ele alındığında çaba kelimesinin eş anlamlı karşılığı olarak 'gayret' değerlendirilmektedir. Okunuşu ve yazılışı farklı olan bu iki kelime aynı şekilde anlam üzerinden ifade edilmektedir.

Gayret ne demek Osmanlıca?

inayet / inâyet. Dikkat, gayret, özenme.

Mavi bereli asker nedir?

Mavi bere, mavi renginde olan askerî bere türüdür. Çeşitli (genellikle özel) askeri ve diğer kuruluşlar, Birleşmiş Milletler Barış Gücü tarafından kullanılır. Komando kursunu tamamlayan Türk Silahlı Kuvvetleri veya Jandarma Genel Komutanlığı komando tugaylarına atanan personeller de Mavi bere takarlar.

Emek eş anlamlısı nedir?

İş kelimesinin eş anlamı olan sözcükler ile ilgili detayları derledik. İş sözcüğünün anlamları bakım, çalışma, emek, eylem ve hizmet sözcükleridir.

Cehdi gayret ne demek?

cehd. gayret, herhangi bir işi yapmak için harcanan güç

Mavi Bereliler ne kadar maaş alıyor?

SÖZLEŞMELİ ER NE KADAR MAAŞ ALIR? Sınır birliklerinde görevli sözleşmeli erlere operasyon tazminatıyla birlikte TL maaş ödeniyor. Maaş komando birliklerinde TL'ye kadar çıkıyor. 7 yılın sonunda ödenen ikramiye ise TL.