Dizayn Türkçede nedir?

İçindekiler:

  1. Dizayn Türkçede nedir?
  2. Online sözcüğünün Türkçe karşılığı çevrimiçi sözcüğü müdür?
  3. Izolasyon ne demek TDK?
  4. Filtre ne demek TDK?
  5. Çevrimiçi yabancı bir kelime midir?
  6. Sosyal izolasyon ne demek?
  7. Yalıtmak ne demek TDK?
  8. Filtre nasıl yazılır TDK?
  9. Çevrim içi Türkçe mi?

Dizayn Türkçede nedir?

Dizayn kelimesinin anlami nedir? Bir sanat eserinin, yapının veya teknik ürünün ilk taslağı, anlamlarına gelmektedir. Bu anlamları karşılamak üzere dilimizde tasarım ifadesi bulunmaktadır.

Online sözcüğünün Türkçe karşılığı çevrimiçi sözcüğü müdür?

Online kelimesi İngilizce kökenli olarak Türkçede en çok kullanılan sözcükler arasındadır. Türkçe karşılığı olarak ise 'çevrimiçi, internet üzerinden bilgisayara bağlı olarak çalışma' şeklinde tanımlanmaktadır.

Izolasyon ne demek TDK?

TDK'nin sözlüklerine baktığımızda izolasyon (< Fr. isolation) için genel sözlükte “yalıtım”, izole için “yalıtılmış” karşılığının verildiği görülür. Yalıtım ise genel anlam olarak “Elektrik, ses ve ısı akımını engelleme, izolasyon” olarak tanımlanmıştır.

Filtre ne demek TDK?

Bir akışkandaki yabancı maddeleri süzüp ayıran alet veya aletlerden oluşan düzenek, filtre. ... Gözenek ya da delikçiklerinden sıvıları geçirip katıları geçirmeyen, katı ve sıvı ayrımı yapmakta kullanılan gereç ya da aygıt.

Çevrimiçi yabancı bir kelime midir?

İngilizce online "(telefon) "hatta", çevrimiçi" sözcüğünden alıntıdır.

Sosyal izolasyon ne demek?

Son dönemde sık sık gündeme gelen sosyal izolasyon en genel tanımıyla bireyin kendini toplumdan fiziksel olarak uzaklaştırması anlamına gelmektedir.

Yalıtmak ne demek TDK?

Elektrik akımının olumsuz etkilerini önlemek için iletkeni kauçuk, lastik, porselen vb. ile kaplamak, izole etmek. 2. Elektrik ve ısı akımını engellemek, tecrit etmek, izole etmek. yalıtmak, 8 karakter ile yazılır.

Filtre nasıl yazılır TDK?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Filitre şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Filtre şeklinde olmalıdır.

Çevrim içi Türkçe mi?

Türkçeleşmiş kelimelerin arasına tire (-) işareti konulmaz. Bu nedenle kelimenin bu şekilde yazılması da hatalıdır. Kelimedeki ''i'' harfi düşmüştür. Bu nedenle ''çevrim'' şeklinde yazılmalıdır.