Akciğerde hava kabarcıkları neden olur?

İçindekiler:

  1. Akciğerde hava kabarcıkları neden olur?
  2. Akciğer kist hidatik nedir?
  3. Akciğerde hava kaçağı nasıl tedavi edilir?
  4. Akciğerde hava kisti tedavisi nedir?
  5. Pnömotoraks nasıl tedavi edilir?
  6. Akciğer Kapanmasi nedir?
  7. Akciğer kist ameliyatı nasıl yapılır?

Akciğerde hava kabarcıkları neden olur?

Akciğer yüzeylerinde oluşabilecek ve sağlıklı kişilerde herhangi bir rahatsızlığa sebep olmayan bleb veya bül olarak adlandırılan hava keseciklerinin patlayarak akciğerin içindeki havanın plevra yapraklarının arasına dolması nedeniyle oluşan basınç farkının altında akciğer çöker ve primer (birincil) spontan (kendi ...

Akciğer kist hidatik nedir?

Kist hidatik hastalığı insanların karaciğer, akciğer, dalak, beyin gibi iç organlarında kistler oluşturarak ölüme sebep olabilen halk arasında kist hastalığı olarak bilinen bir hastalıktır. İnsana bulaşma sıklıkla hastalığı taşıyan (infekte) köpeklerden olmaktadır.

Akciğerde hava kaçağı nasıl tedavi edilir?

Akciğer dışına kaçan havanın miktarına göre tedavi şekli değişir. Çok az miktarda hava kaçağı olan hastalar, gözlem altına alınır, yüksek oranda (5-6 lt/dak) oksijen verilir. Şayet hava miktarı fazlaysa hekim tarafından havanın boşluktan dışarıya atılmasına yönelik girişimler yapılır, tüp drenajı uygulanır.

Akciğerde hava kisti tedavisi nedir?

Akciğerde büyük çaplara ulaşmış veya nefes darlığına sebep olan yada komplikasyona neden olmuş hava kistlerinin ameliyat ile alınması gereklidir. Ameliyat sonrası hastaların nefes darlıkları düzelecek ve efor kapasiteleri artacaktır.

Pnömotoraks nasıl tedavi edilir?

Pnömotoraks tedavisinde neler yapılır?
  1. Basit pnömotoraks vakalarında hasta doktor gözetiminde takip edilir. ...
  2. Yine biriken hava miktarına bağlı olarak, torasentez veya iğne aspirasyon yöntemi yardımıyla, hava şırıngayla boşaltılarak sönen akciğer tekrar hava ile dolması sağlanabilir.
Daha fazla öğe...

Akciğer Kapanmasi nedir?

Akciğer zarları arasında hava dolması durumuna akciğer sönmesi denir. Tek başına bir hastalık olmamak ile birlikte birçok sebebe bağlı olarak görülmektedir. Göğüs kafesinin içerisinde üstü hava geçirmeyen ince zarla kaplanmış ve içi hava dolu solunum organlarımızdır.

Akciğer kist ameliyatı nasıl yapılır?

Bu süreçte akciğer dokusuna hasar vermeden kist hidatik dışarıya alınmalıdır. Bunun için de kist ya da kistler ya doğurtularak dışarıya çıkarılır ya da tıbbi bir iğne yardımıyla içindeki zararlı malzeme boşaltılır ve kapsül dışarıya alınır. Ardından akciğer içindeki boşluk dikilerek ameliyat süreci sonlandırılmaktadır.