Kep sorgulama nedir?

İçindekiler:

  1. Kep sorgulama nedir?
  2. Türkkep nasıl giriş yapılır?
  3. Türkkep e imza nasıl alınır?
  4. Türkkep e imza ne işe yarar?
  5. KEP ile e imza aynı mı?

Kep sorgulama nedir?

Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) her türlü ticari, hukuki yazışma ve belge paylaşımlarını, gönderildiği biçimde koruyan, alıcının kim olduğunu tespit eden ve gönderilen içeriğin değişmemesini ve güvenli hale gelmesini sağlayan bir sistemdir.

Türkkep nasıl giriş yapılır?

TÜRKKEP KEP HESABINA NASIL GİRİŞ YAPILIR? Şifre ile Giriş yapmak için TC Kimlik numaranızı ve KEP hesabınızın açılışında size iletilen 8 haneli şifrenizi girin ve Şifre ile Giriş butonuna tıklayın. Telefonunuza SMS olarak gönderilen tek kullanımlık şifreyi yazın. Gönder butonuna basarak KEP hesabınıza giriş sağlayın.

Türkkep e imza nasıl alınır?

TÜRKKEP E-İmza Almak Oldukça Kolay kimlik numarasının net şekilde görülebildiği nüfus cüzdanı, pasaport veya sürücü belgesi gibi fotoğraflı olarak geçerli bir kimlik belgesinin aslını bulundurmalıdır. Ayrıca başvuru belgesi ile Nitelikli Elektronik Sertifika Taahhütnamesi de gereklidir.

Türkkep e imza ne işe yarar?

Bir güven kurumu olan TÜRKKEP, İmza uygulaması sayesinde iş yaşamına pratik ve güvenli bir boyut kazandırmaktadır. İmza uygulaması ile belgeleri imzalamak, doğrulamak ve yasal geçerli kayıtlı elektronik posta sistemi üzerinden alıcılara iletmek mümkündür.

KEP ile e imza aynı mı?

KEP kullanmak için elektronik imza almam gerekiyor mu? Kayıtlı elektronik posta sisteminde gönderim yapabilmek için elektronik imza sahibi olunması gerekmektedir. Ancak sadece alıcı olarak KEP hesabını kullanacak olan kullanıcıların elektronik imza sahibi olması gerekmemektedir.