Banka genel müdürü ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Banka genel müdürü ne iş yapar?
  2. Banka Genel Müdürleri ve Yardımcıları en az kaç yıllık mesleki deneyime sahip olmalıdırlar?
  3. Banka Yönetim Kurulu üyeleri nerede yemin eder?
  4. Banka müdürü kac yilda olunur?
  5. Bankaların bağımsız denetiminde hangi finansal tablolar bağımsız denetim kapsamına dahildir?
  6. Banka yönetim kurulu üyeleri nasıl seçilir?
  7. Banka şubesi müdürünün işçi alma veya çıkarma yetkisi var mıdır?

Banka genel müdürü ne iş yapar?

Banka şube müdürü, şube operasyonlarını denetlemek, şube personelini yönetmek ve verimli çalışmayı sağlamakla görevlidir. Verimliliği artırmak, iş sonuçlarını üst düzeye çıkarmak ve en yüksek performans seviyelerine ulaşmak için şube faaliyetlerini düzene sokar.

Banka Genel Müdürleri ve Yardımcıları en az kaç yıllık mesleki deneyime sahip olmalıdırlar?

Genel müdür yardımcılarının en az yedi yıllık mesleki deneyime sahip ve asgari üçte ikisinin birinci fıkrada belirtilen alanlarda en az lisans düzeyinde öğrenim görmüş olması şarttır.

Banka Yönetim Kurulu üyeleri nerede yemin eder?

Yönetim kurulunun tabii üyesi olan genel müdür ile genel müdürlüğe vekalet edecek kişilerin yemin etmiş olması şarttır. (2) Yemin, bankanın merkezinin veya yurt dışında kurulu bankanın Türkiye'deki merkez şubesinin bulunduğu ildeki ticaret mahkemesi huzurunda “……

Banka müdürü kac yilda olunur?

Banka müdürü olmak isteyen adayların sektör içinde en az 5-10 yıl deneyimli olması gerekmektedir. Bankacılık sektörünü tanımalı, banka politikalarını ve bankacılık işlemlerini iyi bilmelidir.

Bankaların bağımsız denetiminde hangi finansal tablolar bağımsız denetim kapsamına dahildir?

Bankaların düzenledikleri konsolide ve konsolide olmayan finansal tablolar bağımsız denetime tabi tutulur. (2) Bağımsız denetim, bankalar ile konsolidasyon kapsamında bulunan ortaklıklarının defter, kayıt ve belgeleri üzerinden ve gerektiğinde işlem yapılan üçüncü kişilerle hesap mutabakatı da sağlanarak yürütülür.

Banka yönetim kurulu üyeleri nasıl seçilir?

Yönetim Kurulu Başkanı Birliği temsil eder ve Genel Kurul kararları ile Yönetim Kurulu kararlarının uygulanmasını sağlar. Yönetim Kurulu üyesi bankaların genel müdürleri arasından seçilir. Süresi Yönetim Kurulunun görev süresi ile aynıdır.

Banka şubesi müdürünün işçi alma veya çıkarma yetkisi var mıdır?

Dolayısıyla bir banka şubesi müdürü ile fabrika müdürü, işyerini sevk ve idare etmekle beraber, özgür iradesi ile işçi alma ve işten çıkarma yetkisi yoksa İş Kanunu'nun 18'nci maddesi anlamında işveren vekili sayılmaz. İş güvencesinden yararlanır. ... İş güvencesi hükümlerinden yararlanamaz.