Çamaşır makinesi deterjan gözünden neden su akıtır?

İçindekiler:

  1. Çamaşır makinesi deterjan gözünden neden su akıtır?
  2. Çamaşır makinesi yumuşatıcı ne zaman alır?
  3. Çamaşır makinesi neden altından su kaçırır?
  4. Çamaşır makinesine fazla deterjan konursa ne olur?
  5. Çamaşır makinesi yumuşatıcı neden erken alır?

Çamaşır makinesi deterjan gözünden neden su akıtır?

Suyunuz çok tazyikli akıyorsa deterjan çekmecesine aşırı miktarda su geldiği için su akıtıyor olabilir. Çamaşır makinenizin arkasındaki şebeke su giriş hortumlarının bağlı olduğu musluklarınızı bir miktar kısın. ... Deterjan çekmecesindeki renkli parça (yumuşatıcı gözü) tıkanmış ya da yerine tam oturmamış olabilir.

Çamaşır makinesi yumuşatıcı ne zaman alır?

Fazla su koymanız durumunda yumuşatıcı erken alınır. Bu durumda herhangi bir musluktan su akışını (basıncı) kontrol edin. Suyunuz çok tazyikli akıyorsa çamaşır makinenizin deterjan gözünden taşarak yumuşatıcı gözüne ulaşır. Yumuşatıcı miktarı Max yazan seviyenin üzerine çıktığında makine yumuşatıcıyı erken alır.

Çamaşır makinesi neden altından su kaçırır?

Makinenin arkasında yer alan su giriş hortumundan su akıyorsa hortum gevşemiş olabilir. ... Tırtıklı olan kirli su tahliye hortumunun gideri tıkanmışsa kendinize doğru çekip çıkarın. Gider kısmında kir birikintisi varsa temizleyip tahliye hortumunu yerine takın.

Çamaşır makinesine fazla deterjan konursa ne olur?

Gereğinden fazla toz deterjan kullanmak: Çamaşır yıkarken gereğinden fazla toz deterjan koyarsanız, yıkarken çok fazla köpük oluşacağından gömlek yakası gibi yerlerde yeni lekelere yol açacaktır, bu yüzden de çamaşır yıkamanın en ideal yolu sayılmaz.

Çamaşır makinesi yumuşatıcı neden erken alır?

Deterjan çekmecesi kirlenmiş veya tıkanmış ise yumuşatıcı gözüne su taşabilir. Bu durumda makinenizin ön tarafındaki çekmeceyi çekin. ... Deterjan çekmecesinin hızlı kapatılması yumuşatıcı gözünde dalgalanma ve çekim etkisine sebep olacağı için makine yumuşatıcıyı erken alır.