Faizsiz fon ne demek?

İçindekiler:

  1. Faizsiz fon ne demek?
  2. Yatırım fonu faiz midir?
  3. Otomatik katılım sisteminde çalışana cayma süresi boyunca hangi fon sunulmaktadır?
  4. Zorunlu besten çıkan tekrar girebilir mi?

Faizsiz fon ne demek?

Faiz İçermeyen BES fonları Söz konusu faizsiz fonlar; ilgili emeklilik şirketinin danışma kurulu onayından geçmiş, alım satımının İslam dinine göre caiz olduğuna karar verilmiş, faizsiz ve katılım bankacılığı ilkelerine uygun olduğu konusunda görüş alınmış enstrümanlara yatırım yapmaktadır.

Yatırım fonu faiz midir?

Yatırım fonları (Katılım fonu), yatırımlarını faiz kazancı sağlanmayan para ve sermaye piyasası araçları ile değerlendirmek isteyen yatırımcılar için portföyünün tamamı devamlı olarak, kira sertifikaları, katılma hesapları, ortaklık payları, altın ve diğer kıymetli madenler ile Sermaye Piyasası Kurulu tarafından uygun ...

Otomatik katılım sisteminde çalışana cayma süresi boyunca hangi fon sunulmaktadır?

İlgili mevzuatta belirtilen iki aylık cayma süresi boyunca çalışanların birikimleri tercihe göre “faiz içeren” veya “faiz içermeyen” başlangıç fonunda yatırıma yönlendirilir.

Zorunlu besten çıkan tekrar girebilir mi?

Daha önce işverenleri tarafından otomatik katılım sistemi kapsamında bireysel emeklilik planına dahil edilmiş ancak cayma veya ayrılma hakkını kullanmış olan çalışanlar, Bakanlığın belirleyeceği esaslar dahilinde 3 yıl içinde bir defalığına otomatik olarak emeklilik planına tekrar dahil edilir.