Shea Butter yağı göz çevresine sürülür mü?

İçindekiler:

  1. Shea Butter yağı göz çevresine sürülür mü?
  2. Shea yagi nasil kokar?
  3. Shea yağı her gün kullanılır mı?
  4. Shea yağı neden yapılır?
  5. Shea Butter ne işe yarar?

Shea Butter yağı göz çevresine sürülür mü?

Shea yağı ile göz çevresinde oluşan kuruluğu ve kararmayı önleyebilirsiniz. Bunun için: Hindistan cevizi yağı Aloe vera ile bir karışım oluşturup sabah ve akşam olmak üzere göz çevresine sürebilirsiniz.

Shea yagi nasil kokar?

Afrika'da yemeklerde de kullanılır. Çikolata endüstrisinde, diğer yağlarla karıştırarak, tadı tam tutmasa da kakao yağının yerine kullananlar var. Shea yağı, kokusu açısından saf Hindistan cevizini andırır.

Shea yağı her gün kullanılır mı?

Shea yağı cilde faydaları bakımından oldukça doyurucu. Doğal bir nemlendirici ve antioksidan kaynağı olması nedeniyle, bu yağı içeren birçok cilt bakım ürünü günlük kullanıma uygun şekilde hazırlanıyor. Ayrıca antioksidan özelliği sayesinde birçok farklı alanda kullanılabiliyor.

Shea yağı neden yapılır?

Shea yağı, Afrika'da yetişen shea ağacının fındığının ezilmesi ile elde edilen bir yağdır. İngilizcesi “shea butter” olan bu yağ, fildişi renginde ve tereyağı kıvamındadır. Bu ağacın yetiştiği Burkina Faso ve Gana ülkelerinde shea meyvesi kadınlar ve çocuklar tarafından toplanır.

Shea Butter ne işe yarar?

Shea yağı tahriş olan, kızaran, hassasiyeti bulunan ve kuruluktan çatlayan cildi besler. Shea yağı egzama ve kaşıntı sorunlarına da iyi gelir. Cildi rahatlatma etkisi vardır. İçeriğindeki A vitamini sayesinde shea yağı sivilce ve akne oluşumlarını engellemeye yardımcı olur.