Yenikapı nerede hangi semtte?

İçindekiler:

  1. Yenikapı nerede hangi semtte?
  2. Istanbul aksaray ne tarafta?
  3. Yenikapı Fatih nasıl gidilir?
  4. İstanbul Fatih hangi ilçelere yakın?
  5. İstanbul Fatih hangi tarafta?
  6. Avcılardan Yenikapı Etkinlik alanına nasıl gidilir?
  7. Ido ya nasıl gidilir?

Yenikapı nerede hangi semtte?

Yenikapı İstanbul'un Fatih ilçesi sınırları içinde Marmara Denizi sahilinde yer alan bir semttir. Ayrıca İstanbul Surları'nın kapılarından biridir. Semt Kennedy Caddesi ve Mustafa Kemal Caddesi'nin kesiştiği noktanın etrafında gelişmiştir.

Istanbul aksaray ne tarafta?

Aksaray İstanbul'un Anadolu yakasında yer alan bir Fatih ilçesinin bir semtidir. Aksaray semti İstanbul il merkezine olan uzaklığı yaklaşık 3 kilometredir.

Yenikapı Fatih nasıl gidilir?

Yenikapı durağında inerseniz; M1A, M1B ve M2 metro hatlarından aktarma yaparak Fatih'e ulaşabilirsiniz. Marmaray ile ulaşım ücreti ortalama 2.5 TL'dir ve ulaşım için İstanbul Kart'ınızın olması gerekmektedir.

İstanbul Fatih hangi ilçelere yakın?

Coğrafi durumu. Fatih İlçesi, kuzeybatıda Eyüpsultan ilçesi, kuzeyde Haliç, güneyde Marmara Denizi, batıda Zeytinburnu ilçesiyle komşudur.

İstanbul Fatih hangi tarafta?

İlk ne zaman kullanıldığı bilinmemekle beraber Rumeli Yakası isminin Osmanlı döneminden beri kullanıldığı düşünülmektedir. Kuzey sahilini kapsayan Eyüpsultan, Arnavutköy ve Çatalca, güney sahilinde ise Fatih, Zeytinburnu, Bakırköy, Küçükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü, Büyükçekmece ve Silivri bulunmaktadır.

Avcılardan Yenikapı Etkinlik alanına nasıl gidilir?

Büyükçekmece, Beylikdüzü, Avcılar, Küçükçekmece, Bahçelievler taraflarından geliyorsanız herhangi bir Metrobüs istasyonunda metrobüse binerek Küçükçekmece durağında Marmaray'a aktarma yapınız. Marmaray ile Yenikapı durağında indiğinizde Yenikapı Miting Alanı'na ulaşabilirsiniz.

Ido ya nasıl gidilir?

Büyükçekmece, Beylikdüzü, Avcılar, Küçükçekmece, Bahçelievler taraflarından geliyorsanız herhangi bir Metrobüs istasyonunda metrobüse binerek Küçükçekmece durağında Marmaray'a aktarma yapınız. Marmaray ile Yenikapı durağında indiğinizde Yenikapı İDO İskelesi'ne ulaşabilirsiniz.