Emekli Sandığı cenaze yardımı nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Emekli Sandığı cenaze yardımı nasıl alınır?
  2. Cenaze yardımı hangi bankadan alınır?
  3. Devletten ölüm parası nasıl alınır?
  4. Ölüm parası ne kadar verilir?

Emekli Sandığı cenaze yardımı nasıl alınır?

Emekli Sandığı ölüm yardımı almak için SGK il ya da ilçe müdürlüklerine başvuru yapılmalıdır. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilen ölüm aylıkları, sigortalının vefatından sonra geriye kalan aile üyelerine bağlanmaktadır. Sigortalının resmi nikahlı eşi, anne babası ve çocukları, ölüm aylığından faydalanabilirler.

Cenaze yardımı hangi bankadan alınır?

İstenilen belgelerin kontrol edilip, doğru olduğunun kanıtlanmasıyla cenaze yardımı onaylanır. Onaylanan ücret belli bir süre içerisinde Ziraat Bankası'na yatırılır. Cenaze ödeneği her ayın 8'i ile 14'ü arasında yapılır.

Devletten ölüm parası nasıl alınır?

Cenaze yardım parası için başvurular cenaze işlemleri tamamlandıktan sonra gerçekleştirilebilmektedir. Cenaze yardım parasına ölüm tarihinden itibaren 5 sene içinde başvuru yapılabilir. 5 sene içinde başvuru yapılmaması halinde hak kaybı olmaktadır. Başvuru yapan kişinin kimlik belgesi.

Ölüm parası ne kadar verilir?

Cenaze yardım parası her sene TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerine göre değişmektedir. 2021 yılı için cenaze yardım parası ise 917 Türk lirası olarak belirlenmiştir. Bu miktar ülke sınırları içinde her yerde aynıdır. Emekli sandığına bağlı kişilerin vefatlarında ise cenaze yardım parası 2.775 Türk lirasıdır.