Muhtarın kim?

İçindekiler:

  1. Muhtarın kim?
  2. Muhtar bilgi sistemi nasıl kullanılır?
  3. Muhtar bilgi sistemine nasıl girilir?
  4. Mahalle muhtarları kime bağlı?
  5. Muhtar bilgi sistemi ne işe yarar?
  6. Muhtar lar ne kadar maaş alıyor?
  7. Mahalle Muhtarı kime karşı sorumludur?

Muhtarın kim?

Kelime anlamı bakımından "Seçilmiş kişi" olarak ifade edilen muhtar; bir köyün ya da mahallerin yönetiminden sorumlu kişi olarak kabul görür. 5 yıllık görev süresi olan muhtar, köy ve mahallelerde tüzel kişiliği temsil eder.

Muhtar bilgi sistemi nasıl kullanılır?

Ekranın sol alt köşesinde bulunan YENİ BAŞVURU sekmesini tıklayarak Muhtarlıklar Müdürlüğüne başvuru yapabilir, talep ve isteklerinizi yazabilir, yapılmasını istediğiniz işe ait görselleri ve adresi ekleyerek bize ulaşabilirsiniz. Yeni başvuru sayfası açıldığında Muhtar adı-soyadı otomatik olarak sisteme gelecektir.

Muhtar bilgi sistemine nasıl girilir?

1. Ana sayfada BAŞVURU butonu tıklanır. 2. Sisteme giriş sayfasında talep yapan kişinin “TC Kimlik Numarası”, “Ad ve Soyadı” ve “Doğrulama Kodu” bilgisi girilerek “Onay Kodu Gönder” butonu tıklanır.

Mahalle muhtarları kime bağlı?

Muhtarlar, kaymakamlıklara bağlı olarak çalışmaktadır. Muhtarlar köy tüzel kişiliğini temsil etmektedir. Muhtarların görev süresi ise 5 senedir. Bu süre kapsamında muhtar köye ilişkin kararlarını da 4 azası ile beraber almak durumundadır.

Muhtar bilgi sistemi ne işe yarar?

Muhtarların elektronik ortamda talep, istek, görüş, öneri ve şikayetlerini iletebilmelerini sağlamak, yapacakları taleplerin takip edilip raporlanması ve bu sayede görevlerini daha kaliteli, etkin ve süratli bir şekilde yürütmeleri sağlamak amacıyla geliştirilmiştir.

Muhtar lar ne kadar maaş alıyor?

Son yapılan zamla, muhtar maaşları lira oldu. Bu tutardan binde 7,59 damga vergisi olarak 20 TL kesiliyor. Muhtarlara ödenecek yeni net maaş ise 2.632 TL olacak.

Mahalle Muhtarı kime karşı sorumludur?

a) Muhtar, mahalle sakinlerinin gönüllü katılımıyla ortak ihtiyaçları belirlemek, b) Mahallenin yaşam kalitesini geliştirmek, c) Belediye ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilişkilerini yürütmek, d) Mahalle ile ilgili konularda görüş bildirmek, e) Diğer kurumlarla iş birliği yapmak ve f) Kanunlarla verilen diğer ...