Yufka böreği nasıl kızartılır?

İçindekiler:

  1. Yufka böreği nasıl kızartılır?
  2. Fırından çıkan börek nasıl yumuşak olur?
  3. Fırından çıkan böreğin üstü örtülür mu?
  4. Fırında börek neden kuru olur?
  5. Böreğin üstü örtülür mü?

Yufka böreği nasıl kızartılır?

Yumuşayan yufka ortadan ikiye katlanıp arasına beyaz peynir konulur. Önce bir yüzü bilahare diğer yüzü üçgen vaziyette kapatılır. Bir tavaya gerektikçe arttırmak üzere biraz sıvı yağ konur ve Katlamalı Kuru Yufka Börekleri kızartılıp sıcak olarak servis edilir.

Fırından çıkan börek nasıl yumuşak olur?

Yumuşak bir börek yapmak istiyorsanız bir yumurta ve bir şişe sodayı çırpıp böreğinizi fırına vermeden önce üzerine sürün. Hem yumuşak olacak hem de çok fazla kabarmayacaktır.

Fırından çıkan böreğin üstü örtülür mu?

-- Börek piştikten hemen sonra tepsiyi fırından çıkarıp tezgah üzerine alın. Mümkünse tepsinin üzerini tamamen örten biz bezi ıslatın ve hafif sıkın. Böreğin üzerine örtün. İlk harı gecene kadar yani bez kuruyana kadar bekleyin.

Fırında börek neden kuru olur?

Önce kurumasının nedenlerini anlatalım. Böreğiniz doğru ısılarda pişmezse, yufkalarınız yeterince taze değilse, üzeri açık bir şekilde beklediyse ya da yufkalar çok yumuşaksa ve yeterince malzeme kullanılmadıysa bu sorunları yaşamanız olası. Böreklerinizin kurumaması için kullanacağınız ilk malzeme süt olmalı.

Böreğin üstü örtülür mü?

Böreğin üzerine örtün. İlk harı gecene kadar yani bez kuruyana kadar bekleyin. Nemlenen börek daha yumuşak olacaktır. -- Böreğinizi kesip dilimledikten sonra açıkta bekletmeyin.