El bileği ameliyatı ne kadar sürer?

İçindekiler:

  1. El bileği ameliyatı ne kadar sürer?
  2. El bileği ameliyatı nasıl olur?
  3. El bileği Menisküsü nedir?
  4. Parçalı kırık ne kadar sürede iyileşir?
  5. Bilekte menisküs olur mu?

El bileği ameliyatı ne kadar sürer?

Genel olarak söyleyecek olursak; 2 – 4 saat içerisinde ameliyat tamamlanmaktadır.

El bileği ameliyatı nasıl olur?

El bileğine küçük yaralar açılarak kameranın girilmesi ve görüntünün büyültülerek televizyon ekranına aktarılması yöntemi ile eklem içinin gözlenmesini sağlanır. Bu ameliyat sırasında bu küçük eklem aralığına kamera ve aletlerin girilebilmesi için özel traksiyon sistemleri kullanılarak eklem aralığı açılır.

El bileği Menisküsü nedir?

TFCC (triangular fibrokartilaj veya el bileği menisküsü) el bileğine binen yükü ön kola dağıtmakla görevlidir. Yarımay şeklinde olan bu menisküs, kendi kendini besleyemez. Emilme yoluyla kanlanır. Bu nedenle hasar gördüğü durumlarda iyileşmesi de oldukça güçtür.

Parçalı kırık ne kadar sürede iyileşir?

Kırık iyileşmesi yaralanmadan itibaren genel kanı olarak 6-8 hafta kabul edilir. Yaralanmanın tipi, yeri ve hastaya bağlı diğer nedenlerle bu sürelerde değişiklik olabilir.

Bilekte menisküs olur mu?

Aslında menisküs yapılarının genel özelliği eklem yüzeyini daha geniş yaparak eklem hareketlerinin daha rahat olmasını sağlar. El bileğinde de menisküs yapısına bağlı olarak bazı yırtıklar oluyor. menisküs yırtıklarının tamiri ve temizlenmesi yoluyla el bileği ağrılarının çoğu çözülebiliyor. .