Kırlangıç otu hangi hastalıklara iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Kırlangıç otu hangi hastalıklara iyi gelir?
  2. Kırlangıç otu nasıl içilir?
  3. Göz otu bitkisi nasıl kullanılır?
  4. Ökse otu çayı ne işe yarar?

Kırlangıç otu hangi hastalıklara iyi gelir?

Kırlangıç otunun özelliklerinde değindiğimizde diüretik olduğu dikkat çeker. Sık sık idrara çıkarma özelliği olan kırlangıç otu aynı zamanda boşaltım sistemini de bütüncül şekilde çalıştırmaktadır. Kabızlık, bağırsak sıkışması, karın ağrısı ve kramp gibi durumları kırlangıç otunu tüketerek iyileştirebilirsiniz.

Kırlangıç otu nasıl içilir?

2,5 su bardağı suyun içinde 2 tatlı kaşığı kurutulmuş kırlangıç otunu 10 dakika boyunca demleyin. Demlendikten sonra süzerek içebilirsiniz. Etkili olması için düzenli kullanmanız gerekiyor.

Göz otu bitkisi nasıl kullanılır?

Göz otu çiçeklerinin kurutularak kullanılacağını belirten Dr. Coşkun, "Göz otu çiçeği kaynatılıp elde edilen göz otu suyu ile gözler banyo yaptırılırsa göz nezlesi ve iltihaplanması gibi şikayetlere karşı faydalı olur ve temiz bir pamukla göz üzerine kompresi yapılır.

Ökse otu çayı ne işe yarar?

Burç ağacı, gökçe ağacı veya çekem gibi isimlerle de bilinen ökse otu, çoğunlukla Türkiye, Bulgaristan, Arnavutluk, Bosna ve Türkistan'da yetişir. Anti- kanser özellikleri ile bilinen ökse otu ayrıca, diyabeti önler, solunum rahatsızlıklarını ve sinir sistemini yatıştırır, kan basıncını düşürür.