Uykusuzluk Henry Miller kaç sayfa?

İçindekiler:

  1. Uykusuzluk Henry Miller kaç sayfa?
  2. Henry Miller uykusuzluk ne anlatıyor?
  3. Insomnia nasıl tedavi edilir?
  4. Uykusuzluk kimin kitabi?
  5. Uykusuzluk sebebi nedir?
  6. Kronik uykusuzluk ne kadar sürer?
  7. İnsomnia sebebi nedir?

Uykusuzluk Henry Miller kaç sayfa?

Miller'ın Uykusuzluk'ta (Insomnia) sözünü ettiği Japon kadın, 1967'de yetmiş altı yaşındayken tanışıp âşık olduğu kabare sanatçısı Hoki Tokuda....Uykusuzluk - Insomnia.
Çevirmen:Haluk Erdemol
Yayın Tarihi:30.09.2015
ISBN:9786055904258
Dil:TÜRKÇE
Sayfa Sayısı:53
3 satır daha

Henry Miller uykusuzluk ne anlatıyor?

Yazar bu kitabında 76 yaşındayken tanışıp aşık olduğu kabare sanatçısı Hoki Tokuda ile tanışmasını ve ona olan aşkını anlatıyor. Tabi bunu anlatırken öyle düz bir üslupla anlatmıyor.

Insomnia nasıl tedavi edilir?

İnsomnia tedavisi altta yatan odak hastalığın iyileştirilmesi ve / veya uyku düzeninin sağlanması ile yapılır. Bazı vakalarda hekim, ilaç reçete edebilir. Ayrıca insomnia tedavisi amacıyla kişiye bilişsel davranış terapisi de uygulanabilir.

Uykusuzluk kimin kitabi?

Henry Miller Uykusuzluk - Insomnia/Yazarları

Uykusuzluk sebebi nedir?

Tıbbi sebepler: İnsomnia'ya neden olan tıbbi hastalıklar arasında kronik ağrı, kanser, diyabet, kalp hastalığı, astım, gastroözofageal reflü hastalığı (GERD), aşırı aktif tiroid, Parkinson hastalığı ve Alzheimer hastalığı sayılabilir.

Kronik uykusuzluk ne kadar sürer?

Yatma vaktine yakın bir zamanda yapılan egzersiz (dört saat içinde) veya hastalıklar da bu tip bir uykusuzluğa neden olabilir. Stresli durum sona erdiğinde ya da kişi uyum sağlamaya başladığında uyku normale döner. Kronik uykusuzluk en az bir ay sürer. Uykusuzların çoğu uykuları hakkında endişelenirler.

İnsomnia sebebi nedir?

Yaygın olarak üşütme, solunum alerjileri, yüksek kan basıncı, kalp rahatsızlıkları, tiroid rahatsızlıkları, doğum kontrol, astım, ve depresyon için kullanılan ilaç tedavileri insomniaya sebep olabilir. Buna bağlı olarak, insomnia da uyku rahatsızlıklarının altında yatan bir sebep de olabilir.