AKUT a nasıl üye olunur?

İçindekiler:

  1. AKUT a nasıl üye olunur?
  2. AKUT hangi kuruma bağlıdır?
  3. AFAD gönüllü kimlik kartı nasıl alınır?
  4. AKUT ne gibi faaliyetler yapar?
  5. AKUT ne zaman kuruldu?

AKUT a nasıl üye olunur?

AKUT'a katılmak için sporcu olmak, herhangi bir okuldan mezun olmak, dil bilmek ya da boy veya kilo şartları aranmaz. Gönüllüler yetenekleri ve istekleri göz önünde bulundurularak AKUT'un Lojistik, Kurumsal İletişim, Bilgi Teknolojileri ve İnsan Kaynakları gibi farklı bölüm/birimlerinde istihdam edilir.

AKUT hangi kuruma bağlıdır?

AKUT Uluslararası Alanda da Adını Duyuruyor 1999 yılından beri Birleşmiş Milletler şemsiyesi altında bulunan Arama Kurtarma Danışma Kurulu INSARAG'ın üyesi olan AKUT, tüm dünyada uluslararası standartlara uygun, arama-kurtarma ekipleri içinde deprem konusunda en deneyimli ve bilgili ekiplerden biri haline gelmiştir.

AFAD gönüllü kimlik kartı nasıl alınır?

AFAD Gönüllülük Sistemine başvurular e-devlet üzerinden alınmakta olup başvuru yapan kişiler SMS ve e-mail yoluyla portala (https://gonullu.afad.gov.tr) yönlendirileceklerdir.

AKUT ne gibi faaliyetler yapar?

Dağ ve doğa koşullarında meydana gelen kaybolma ve kaza olaylarında, deprem, sel gibi doğal afetlerde ve büyük kazalarda, tamamen gönüllü olarak, amatör bir çalışma ve profesyonel bir yaklaşım ile, başı dertte olan kişilere en kısa sürede ulaşmak, yardım için gereken uygun koşulları yaratmak, doğru arama ve kurtarma ...

AKUT ne zaman kuruldu?

, İstanbul, Türkiye AKUT Arama Kurtarma Derneği/Kuruluş