Kefal balığı ne sever?

İçindekiler:

  1. Kefal balığı ne sever?
  2. Kefal Balığı nerede olur?
  3. Istavrit ne ile tutulur?
  4. Kefal iğnesi nasıl olmalı?
  5. Palamut sezonu ne zaman?

Kefal balığı ne sever?

Çünkü kefal kirli ve bulanık suları çok sever ve buralarda diğer balıklar yaşamazken o yaşar. Örneğin İzmir Körfezinde diğer balıklar yaşamazken kefal bol miktarda bulunmaktadır.

Kefal Balığı nerede olur?

Kefal Balığı Nerede Yaşar? Kefal balığı, tüm denizlerimizde yaşayabilen bir balıktır. Yumurtlamak için dere ve nehirlerin denize dökülen bölümlerine gelen kefal genellikle çamurlu alanlarda yaşar. Kefal ortalama 40-50 cm boyutlarına ulaşabilen bir balık olup yaklaşık ömrü ise 15 yıl kadardır.

Istavrit ne ile tutulur?

Amatör balıkçılar istavrit avlarken çapari kullanır. İstavrit balık avcılığına başlayan tutkunların ilk göz ağrısıdır. Bunun en büyük sebebi avının oldukça kolay ve zahmetsiz olmasıdır. Çapari düzgün bir biçimde kullanıldığı taktirde bütün kancaların ve haliyle kovaların balıkla dolması sürpriz olmaz.

Kefal iğnesi nasıl olmalı?

Kamış ile kullanımı oldukça zor olan tek iğneli kefal takımında monofilament 0,20-0,25 lik misina tercihimiz olmalıdır,iğne olarak kısa pala çapraz, yapı olarak ince 220 N serisi 14-15 numara iğneler kefal avımızda oldukça güzel performans sağlar.

Palamut sezonu ne zaman?

Denizlerde avlanma sezonu tarihinde başlayacak, tarihinde sona erecek. Geçen yıl corona virüs ve Marmara Denizi'ndeki müsilaj nedeniyle zor günler geçiren balıkçılar, bu sezondan umutlu olduklarını belirterek, palamut, çinekop ve hamsi bolluğu yaşanacağını ifade etti.