Vilayet-i Sitte hangi iller?

İçindekiler:

  1. Vilayet-i Sitte hangi iller?
  2. Vilayeti Sitte neyi amaçlar?
  3. Mondros Ateşkes Antlaşması hangi padişah zamanında?
  4. Mondros Ateşkes Antlaşmasını imzalayan kimdir?
  5. Mondros Ateşkes Antlaşması bizim için iyi bir anlaşma mıdır?

Vilayet-i Sitte hangi iller?

Adı geçen Vilayet-i Sitte; Erzurum, Sivas, Mamüratü'l-Aziz, Bitlis, Van ve Diyarbakır vilayetlerini kapsayan bir coğrafi bölge idi.

Vilayeti Sitte neyi amaçlar?

İngilizce metinde 6 Ermeni vilayeti olarak adı geçen bölgede İtilaf Devletlerinin amacı; Osmanlı Devletinin doğu bölgesindeki Vilayat-ı Sitte de bir Ermeni devleti kurmaktı.

Mondros Ateşkes Antlaşması hangi padişah zamanında?

I. Dünya Savaşı sonlarına doğru padişah olan Vahdettin, bu savaşa bir an önce son verilmesini istemiştir. Padişah Vahdettin, Osmanlı Devleti'nin, I. Dünya Savaşı'ndan çekilmesini sağlayacak olan Mondros Ateşkes Antlaşması'nı kayınbiraderi Damat Ferit'in imzalamasını istemiştir.

Mondros Ateşkes Antlaşmasını imzalayan kimdir?

Dünya Savaşı sonunda Osmanlı İmparatorluğu ile İtilaf Devletleri arasında imzalanan mütarekename (mütareke belgesi). Osmanlı İmparatorluğu adına Bahriye Nazırı Rauf Bey tarafından, Limni adasının Mondros Limanı'nda demirli Agamemnon zırhlısında akşamı imzalanmıştır.

Mondros Ateşkes Antlaşması bizim için iyi bir anlaşma mıdır?

Birinci Dünya savaşının sonrasında, İtilaf Devletleri ile Osmanlı arasında imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşması, aynı zamanda Türkiye için önemli yere sahiptir. ... Maddeleri gereğince Osmanlı için çok ağır bir antlaşma olarak kabul edilmiştir. Osmanlı adına, Rauf Bey ile İtilaf Devletleri arasında gerçekleştirilmiştir.