Kus Yemleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Kus Yemleri nelerdir?
  2. Muhabbet kuşu E vitamini nasıl verilir?
  3. Avisol a kaç damla?
  4. Kuşlara B vitamini nasıl kullanılır?
  5. Muhabbet kuşunun iştahı nasıl açılır?
  6. Nekton E vitamini nasıl kullanılır?
  7. Muhabbet kuşu B vitamini nasıl kullanılır?
  8. Kanarya hangi yemleri sever?
  9. Kanarya yemi hangisi?

Kus Yemleri nelerdir?

Muhabbet kuşu yemlerinin içinde karışık olarak sarı darı, beyaz darı, kırmızı darı, aspur (kanarya yemi) ve nijer tohumu mevcuttur. Bunlar kuşun günlük yem ihtiyacını karşılamaktadır.

Muhabbet kuşu E vitamini nasıl verilir?

Beslen Tavsiyesi:Yüksek performans ihtiyaçlarında 1 litre içme suyuna 1 açma kapağı (5ml) eklenir. Üretme Amaçlı Kullanım:Çiftleşmeden ve bir sonraki yumurtlamadan 5 gün önce her gün 1 litre suya 5ml olarak kullanılır.

Avisol a kaç damla?

Kullanım talimatı; * ​Muhabbet kuşu, kanarya ve küçük papağanlar için, 40 - 50 cc'lik orta boy bir suluk içerisine 10 damla kullanılması tavsiye edilir.

Kuşlara B vitamini nasıl kullanılır?

Kullanım Şekli ve Dozu: *Güvercinlerde: Bir kuş için 50 cc içme suyuna "20 damla - 1 cc" hesabıyla ilave edilir. Üreme zamanı veya stresli kuşlara yukarıdaki dozlarınn 2 katı verilebilir. AVİSOL-B ilave edildikten sonra içme suları günaşırı değiştirilmeli ve tekrar AVİSOL-B ilave edilmeli.

Muhabbet kuşunun iştahı nasıl açılır?

Kuşunuzun elma, salatalık, turp, armut, darı gibi meyveler ile besleyebilirsiniz. Muhabbet kuşları için özel olarak hazırlanan vitamin takviyelerinden edinebilirsiniz. İştah arttırıcı yem türlerini alarak kuşunuzun daha sağlıklı beslenmesini sağlayabilirsiniz.

Nekton E vitamini nasıl kullanılır?

Kullanım Talimatları: Süs amaçlı kafes kuşlarına ve güvercinlere tamamlayıcı yem olarak 250 ml içme sularına 1 gram (içindeki ölçek) veya kafes kuşlarının mamalarının 100 gramına 1 gram katılarak kullanılır. Güvercinlerin yemlerinin 10 gramına 1 gram katılıp iyice karıştırıldıktan sonra verilir.

Muhabbet kuşu B vitamini nasıl kullanılır?

Kullanım Şekli ve Dozu: *Muhabbet kuşu, kanarya ve küçük papağanlarda: Bir kuş için, orta boy bir suluğun yarısına (40-50 cc) 10 damla. *Büyük papağanlarda: Bir kuş için, orta boy bir suluğun yarısına (40-50 cc) 20 damla. *Güvercinlerde: Bir kuş için 50 cc içme suyuna "20 damla - 1 cc" hesabıyla ilave edilir.

Kanarya hangi yemleri sever?

Kanaryaların arada bir yeşillik ve meyve yemeleri gerekmektedir. Yaz aylarında yaz meyve ve sebzeleri yiyebilir. Bunların içerisinde marul, salata, semizotu, taze incir, karalâhana, havuç yer alırken, Kış aylarında ise kuru incir, elma, ıspanak, lahana, su teresi, hindi bağ, havuç, pazı ve roka gibi yeşilliklerdir.

Kanarya yemi hangisi?

Kanaryalara en çok verilen yemler kenevir, yulaf, şalgam, keten, turp, darı haşhaş vb gibi besinlerdir. Bunlar hem ayrı ayrı kullanılabilir hem de özel bir karışım haline getirilerek de kanaryaların beslenmesinde kullanılabilmektedir. Aynı zamanda bu karışımlar piyasada da özel olarak satılabilmektedir.