Mahmut Hoca Efendi kimdir?

İçindekiler:

  1. Mahmut Hoca Efendi kimdir?
  2. Hızır Ali Muratoğlu kimdir?
  3. Bayram Ali Hoca nasıl öldü?
  4. Hızır Hoca nasıl şehit edildi?
  5. Bayram Ali Hoca kim öldürdü?
  6. Bayram Ali Öztürk ne zaman vefat etti?
  7. Bayram Öztürk Kimdir?

Mahmut Hoca Efendi kimdir?

İsmailağa Cemaati'nin lideri olarak bilinen Mahmut Ustaosmanoğlu, 1929 yılında Karadeniz'de doğdu. ... Henüz 16 yaşındayken fıkıh, tefsir, hadis derlerini bitiren Ustaosmanoğlu, hocalarından icazet alarak dersler vermeye başladı. Vazi ve imam olarak çeşitli bölgelerde görev yaptı.

Hızır Ali Muratoğlu kimdir?

Allah dostlarından Mahmut Ustaosmanoğlu'nun damadı olan Hızır Hoca kimdir? İsmailağa Camii'nde öğrencilere ders verirken tarihinde katledilen Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'nin damadı ve Çukurbostan Camii imamı Hızır Ali Muratoğlu Hocaefendi şehadetinin 20. yılında dualarla anılıyor.

Bayram Ali Hoca nasıl öldü?

İmam ve vaiz Bayram Ali Öztürk tarihinde İsmailağa Camii'nde verdiği sohbet sırasında Mustafa Erdal adlı kişi tarafından bıçaklanarak öldürülmüştür. Oğlu Mahmut Öztürk, babasının Ergenekon örgütü tarafından öldürüldüğünü iddia etmiştir ve cinayetin aydınlatılmasını yetkililerden istemiştir.

Hızır Hoca nasıl şehit edildi?

Hızır Ali Muradoğlu Hoca Efendi (Rahmetullâhi Aleyh) İsmailağa Camii'nde gerçekleşen bir saldırı sonucu şehîd edileli on dokuz sene oldu.

Bayram Ali Hoca kim öldürdü?

tarihinde İsmailağa Camii'nde verdiği sohbet sırasında Mustafa Erdal adlı kişi tarafından bıçaklanarak öldürülmüştür. Oğlu Mahmut Öztürk, babasının Ergenekon örgütü tarafından öldürüldüğünü iddia etmiştir ve cinayetin aydınlatılmasını yetkililerden istemiştir.

Bayram Ali Öztürk ne zaman vefat etti?

Bayram Ali Öztürk/Ölüm tarihi

Bayram Öztürk Kimdir?

Biyografi: 1970 yılında Taşova'da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Taşova'da tamamladı. ... tarihinde yerel seçimlerde Taşova Belediye Başkanı Seçilmiştir. Bayram Öztürk, yerel seçimlerinde AK Parti Amasya, Taşova Belediye Başkan Adayı oldu.