Gözlüklü ehliyet alınır mı?

İçindekiler:

  1. Gözlüklü ehliyet alınır mı?
  2. Ehliyet almak için göz numarası kaç olmalı?
  3. Yeni ehliyet fotoğrafı nasıl olmalı?
  4. Gözünde miyop olan ehliyet alabilir mi?
  5. Gözlük protez mi?
  6. Birinci grup sürücü ne demek?
  7. Ehliyet icin kaç adet biyometrik fotoğraf?
  8. Şaşı olanlar ehliyet alabilir mi?
  9. 1 grup Sürücü 2 grup sürücü nedir?

Gözlüklü ehliyet alınır mı?

Görme problemlerinin gözlükle veya lens ile düzeltilmesi yönetmelikte görme düzeltmesi olarak geçer. Görme düzeltmesi ehliyet almak için sorun değildir. Yani gözlük veya lens kullananlar ehliyet alabilir. Araç sürerken gözlük veya lensin takılması zorunludur.

Ehliyet almak için göz numarası kaç olmalı?

1) Her iki gözde görme gücü toplamları 10 / 20 den daha az olan ve her iki gözün görme derecesi ayrı ayrı en az 0.5 olmayan (sağ göz 0.5 ve sol göz 0.5) sürücü belgesi alamaz. (3) Görme Düzeltmesi; a) Gözlükle düzeltme kabul edilir. Ancak araç kullanırken sürücü gözlüğünü takmak zorundadır.

Yeni ehliyet fotoğrafı nasıl olmalı?

Ehliyet için biyometrik fotoğraf nasıl olmalı?
  1. Kulaklarınız ve yüzünüz tam olarak görülebilmeli.
  2. Arka fon beyaz ve desensiz olmalı.
  3. 5×6 ebatında olmalı.
  4. Fonda gölgeler oluşmamalı.
  5. Yüz fotoğraf üzerinde ortalanmış olmalı.
  6. Fotoğrafta leke ve bükülmeler olmamalı.
  7. Renkler yüzün doğal renklerini yansıtmalı.
Daha fazla öğe...

Gözünde miyop olan ehliyet alabilir mi?

1) Her iki gözde görme gücü toplamları 10 / 20 den daha az olan ve her iki gözün görme derecesi ayrı ayrı en az 0.5 olmayan (sağ göz 0.5 ve sol göz 0.5) sürücü belgesi alamaz.

Gözlük protez mi?

Gözlük ve lens aslında bir tür protez ve insanlık protezli… Bu protez olmadan yani gözlük veya lens takmadan bir ömür boyu net görebilen bir insanoğlu yok günümüzde.

Birinci grup sürücü ne demek?

Renk körlüğü olan kişilere sürücü belgesi verilmez. ... a) Tek veya iki taraflı afak olanlara ikinci grup sürücü belgesi verilmez. b)Tek veya iki taraflı afak olanlar ameliyattan 6 ay sonra göz muayenesinin 2/a bölümündeki görme şartlarına sahip iseler birinci grup sürücü belgesi verilir.

Ehliyet icin kaç adet biyometrik fotoğraf?

İlk kez ehliyet alacak olanlar için: Nüfus cüzdanı, pasaport veya avukat kimliği, motorlu taşıt sürücü sertifikası, sürücü sağlık raporu ve sürücü belgesi dosyası, sürücü belgesi için vergi dairelerine ya da anlaşmalı bankalara yatırılan tutarın makbuzu, 2 adet biyometrik fotoğraf ve kan grubunu belirten belge.

Şaşı olanlar ehliyet alabilir mi?

Diplopi ve paralitik şaşılığı olanlara görme dereceleri ne olursa olsun sürücü belgesi verilmez. 11. Hafif şaşılık ve nistagmusu olanların görme dereceleri 2'inci maddeye uygun ise sürücü belgesi verilir. a) Tek veya iki taraflı afak olanlara ikinci grup sürücü belgesi verilemez.

1 grup Sürücü 2 grup sürücü nedir?

a) Tek veya iki taraflı afak olanlara ikinci grup sürücü belgesi verilmez. b)Tek veya iki taraflı afak olanlar ameliyattan 6 ay sonra göz muayenesinin 2/a bölümündeki görme şartlarına sahip iseler birinci grup sürücü belgesi verilir.