Hangi renkle hangi rengi karıştırırsak kırmızı ederiz?

İçindekiler:

  1. Hangi renkle hangi rengi karıştırırsak kırmızı ederiz?
  2. Hangi renkleri karıştırırsak mavi renk olur?
  3. Hangi renkle hangi rengi karıştırırsak Turkuaz olur?
  4. Koyu turkuaz rengi nasıl elde edilir?

Hangi renkle hangi rengi karıştırırsak kırmızı ederiz?

Şunu bil ki kırmızı rengi yapamazsın. Kırmızı ana (birincil) renklerden biridir, o yüzden başka hiçbir rengi karıştırarak kırmızı elde edemezsin. Ana renkler kendi başlarına bulunan, başka hiçbir renk barındırmayan renklerdir. Kırmızı dışındaki diğer ana renkler mavi ve sarıdır.

Hangi renkleri karıştırırsak mavi renk olur?

- Mavi ve beyaz renklerin karışımından açık mavi elde edilir. - Siyah ile mavi renkler birbirleriyle karıştırıldığında koyu mavi renk oluşur. - Gri ile mavi rengin karışımı sonucu koyu gökyüzü mavisi elde edilir. - Mavi ile çok az miktarda kırmızı renk karışımı ile birlikte lacivert renk elde edilir.

Hangi renkle hangi rengi karıştırırsak Turkuaz olur?

Turkuaz rengini meydana getirebilmek için mavi ve yeşil rengini kullanmak gerekir. Bu iki rengi karıştırarak, ortaya turkuaz rengi çıkartılır. Turkuaz rengi yeşile daha yakın olan bir renktir. Her ne kadar yeşil tonuna benzerliği olsa da, yeşil ve mavi rengin karışımıyla oluşuyor.

Koyu turkuaz rengi nasıl elde edilir?

Turkuaz yeşilden çok mavi pigment içerir, bu yüzden yeşil boyadan iki kat fazla mavi boya kullan. Farklı oranlarla deneme yapmaktan çekinme fakat temel referans olarak 2:1 oranını kullan. Biraz daha fazla yeşil boya (mesela mavinin yeşile 2:1,5 oranı) sana koyu bir deniz yeşili turkuaz verecektir.