Hangi araçlar otomobil sınıfına girer?

İçindekiler:

  1. Hangi araçlar otomobil sınıfına girer?
  2. M1 sınıf araç nedir?
  3. Araba kaç kişiliktir?
  4. Yük taşıma araçları nelerdir?
  5. Ruhsatta m 1 ne demek?
  6. Binek araba kaç kişilik?
  7. Motorlu araçlar nelerdir?
  8. Araç cinsleri nelerdir?
  9. Bir minibüs kaç kişi alır?
  10. Ruhsatta araç tipi D ne demek?

Hangi araçlar otomobil sınıfına girer?

Köprü ve otoyollardan geçişte kullanılan HGS ve OGS almak için araç sınıfları önem arzediyor. 1. sınıf araç kategorisinde otomobiller bulunurken, 2. sınıf araç minibüs, 3. sınıf araç, otobüs, 4. sınıf araç kamyon 5. sınıf araç tır, 6. sınıf araç motosiklettir.

M1 sınıf araç nedir?

M1 Sınıfı: Sürücü dışında en fazla sekiz kişilik oturma yeri olan, yolcu taşımaya yönelik motorlu araçlar. M2 Sınıfı: Sürücü dışında sekizden fazla oturma yeri olan, yolcu taşımaya yönelik ve azami kütlesi 5 ton'u aşmayan, motorlu araçlar.

Araba kaç kişiliktir?

Otomobil, taksi, minibüs, otobüs bunlar arasında en bilinenleri. Ancak trafikte görüp görebileceğiniz araçlar bunlarla sınırlı değil. Sizler için bunları listeledik. Otomobil: Sürücüyle birlikte en fazla 9 kişinin seyahat edebileceği, insan taşıma amacıyla üretilmiş motorlu araçtır.

Yük taşıma araçları nelerdir?

  • Toplu taşıma araçları kişisel araç kullanımını az seviyeye indirmek ve trafik düzenini daha çok rahatlatmak açısından kamuya bağlı olarak bilinen kamu mallarıdır. Toplu taşıma araçları hem karada hem denizde hem de havada olabilirler.
  • - Otobüs. - Feribot. - Yolcu Uçağı
  • - Minibüs. - Midibüs.
  • - Metrobüs. - Metro. - Tramvay.

Ruhsatta m 1 ne demek?

M kategorisi araçlar: En az dört tekerlekli, motorlu yolcu taşıma amaçlı araçlardır. M1 kategorisi araçlar: Sürücü dışında en fazla sekiz kişilik oturma yeri olan, yolcu taşımaya yönelik motorlu araçlardır.

Binek araba kaç kişilik?

Hususi otomobillerle ilgili yeni değişiklikler şöyle: Koltuk sayısı 7'ye kadar olan özel otomobillere şoför dışında 3 kişi daha binebilecek. Eski karar şoför dışında 2 kişinin daha arabaya binmesine izin veriyordu.

Motorlu araçlar nelerdir?

Yasal sınıflandırmaya göre motorlu araçlar genellikle arabalar, otobüsler, motosikletler, arazi araçları, hafif kamyon ve normal kamyonlardır.

Araç cinsleri nelerdir?

Cinsi (D5), (Araç gövde tipi)
  • AA: Sedan.
  • AB: Heçbek (Hatchback)
  • AC: Steyşın (Station Wagon)
  • AD: Kupe (Coupe)
  • AE: Üstü açılır kapanır (Cabriolet)
  • AF: Çok amaçlı araç (SUV)
  • AG: Ticari Steyşın (Ör: Fiat Doblo Combi)

Bir minibüs kaç kişi alır?

Minibüs: Sürücü hariç azami 16 kişilik oturma yeri olan, ticari amaçla yolcu taşıyan motorlu taşıt türüdür.

Ruhsatta araç tipi D ne demek?

Araç Tipi (D2): Bu bölüm tamamen üretici ile alakalı olup, devletin belirlediği bir ifade değildir. ... Dikkat edilecek olursa Araç Tipi karşılığı, şaşe numarasının ortasında yer alan 2 harf yani AW ile doldurulmuş (kırmızı işaretli).