Gastrointestinal sistem hastalıkları ne demek?

İçindekiler:

  1. Gastrointestinal sistem hastalıkları ne demek?
  2. Gastrointestinal sistem organları nelerdir?
  3. Genel Cerrahi GIS nedir?
  4. Genel cerrahi Gastroenteroloji neye bakar?
  5. Sindirim sistemi ile ilgili rahatsızlıklar nelerdir?
  6. Sindirim sistemi bozukluğu nasıl giderilir?
  7. Üst GIS endoskopi ne demek?

Gastrointestinal sistem hastalıkları ne demek?

Ağzından, anüse kadar tüm sindirim sistemi organlarının bozukluklarını inceler. (Ağız, Yutak, yemek Borusu, Mide, On iki parmak barsağı, İnce barsak, Kalın barsak, Safra kesesi, Karaciğer, Pankreas) Bu bilim dalında endoskopik tanı yöntemleri ve Ultrason sıkça kullanılır.

Gastrointestinal sistem organları nelerdir?

Sindirim Sistemi: Ağız, Farinks (yutak), Özefagus (yemek borusu), Mide, İnce bağırsaklar, Kalın bağırsaklar, Rektum, Anal kanal şeklindeki tübuler yapı ve bu yapı ile ilişkili; tükürük bezleri, safra kesesi, karaciğer, pankreas organlarının bütününden oluşur.

Genel Cerrahi GIS nedir?

Gastrointestinal cerrahi; mide, yemek borusu, kalın bağırsaklar, ince bağırsaklar, karaciğer, anal kanal, anus, safra yolları ve pankreasın ameliyat ile tedavisi yapılan hastalıklarının tümünü kapsar ve genel cerrahi uzmanlık alanını içerisine girer.

Genel cerrahi Gastroenteroloji neye bakar?

Sindirim sisteminin dahili hastalıkları ile ilgilenen bilim dalına "gastroenteroloji", cerrahi hastalıkları ile ilgilenen bilim dalına ise "gastroenteroloji cerrahisi" adı verilir. Gastroenteroloji cerrahisi birimi sindirim sistemi hastalıklarının cerrahi tedavisiyle ilgilenir.

Sindirim sistemi ile ilgili rahatsızlıklar nelerdir?

Sindirim sistemi hastalıkları nedir?
  • Reflü Hastalığı (Gastroözofageal Reflü)
  • Gastrit.
  • Mide ülseri (Gastrik Ülser)
  • Hazımsızlık (Dispepsi)
  • Kabızlık ve ishal.
  • Ülseratif kolit ve crohn hastalığı
  • Kanserler.
  • Pankreas iltihabı (Pankreatit)
Daha fazla öğe...

Sindirim sistemi bozukluğu nasıl giderilir?

Yemekleri küçük lokma ile ve ağzınızda tamamen öğütene kadar çiğneyin. Yemek miktarını azaltıp yemek süresini uzun tutun. Süt ve brokoli gibi laktozdan zengin gıdaların şikayetlerinizi artırıp artırmadığını test edin. Vücut fonksiyonlarını sürekli çalışır tutmak için, hareketli bir yaşam tarzını benimseyin.

Üst GIS endoskopi ne demek?

Üst gastrointestinal sistem endoskopisi ile doktorunuz sindirim sisteminin üst kısmını (özofagus / yemek borusu, mide, on iki parmak bağırsağı/duodenum) inceler. Doktorunuz ucunda ışık kaynağı ve kamerası olan endoskop adında esnek, ince tüp şeklinde bir alet kullanarak bu incelemeyi yapacaktır.