Pasaport kaybetme cezası ne kadar?

İçindekiler:

  1. Pasaport kaybetme cezası ne kadar?
  2. Pasaportumu kaybettim yenisi kaç günde çıkar?
  3. Bir yabancı pasaportunu kaybederse ne yapmalı?
  4. Kayıp pasaport için ne yapılır?
  5. Yabancılar Türkiye'de pasaport alabilir mi?

Pasaport kaybetme cezası ne kadar?

Bunun için 2021 yılı itibariyle Türkiye Cumhuriyeti'nin belirlemiş olduğu rakam kayıp pasaport harç bedeli olan 808,33 TL başvuru ücreti ve 257,20 TL icra ücretidir. Böylece kayıp veya çalıntı durumunda yeniden pasaport çıkarmanın toplam Kayıp pasaport ücreti 1065,53 TL'dir.

Pasaportumu kaybettim yenisi kaç günde çıkar?

Ancak yenilenen pasaportun tekrar kişinin adresine ulaştırması fazla uzun sürmez. Yaklaşık 5 ila 10 gün içerisinde yenilenmiş pasaport sahibine ulaşır.

Bir yabancı pasaportunu kaybederse ne yapmalı?

Türkiye'ye giriş yapan veya ikamet etmekte olan yabancı uyruklu bir kişi, geçerlilik süresi devam eden pasaportunu kayıp ederse, en yakın Emniyet Müdürlüğü Karakollarına giderek kayıp bildirisi yapması gerekmektedir. Bununla birlikte kendilerine "kayıp tutanağı" verilecektir.

Kayıp pasaport için ne yapılır?

Fotoğraf ve nüfus cüzdanınız ile birlikte, bulunduğunuz yerdeki en yakın konsolosluğa şahsen başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvurunuzun kabulünün ardından ilgili Türk makamlarıyla yazışma yapılacak ve olumlu yanıt alındığı takdirde adınıza yeni bir pasaport düzenlenebilecektir.

Yabancılar Türkiye'de pasaport alabilir mi?

5682 Sayılı Pasaport Kanunu ve 5683 Sayılı Yabancıların Türkiye'de Seyahatlerine İlişkin Kanun hükümleri gereğince yabancıların ikamet tezkeresi alabilmeleri için geçerli pasaportlarını ibraz etmesi gerekmektedir.