Soğutma sıvısı ne oluyor?

İçindekiler:

  1. Soğutma sıvısı ne oluyor?
  2. Motor soğutma sıvısı nasıl eklenir?
  3. Araç motor suyuna antifriz konur mu?
  4. Motor suyuna tamamen antifiriz konur mu?

Soğutma sıvısı ne oluyor?

Soğutma sıvısı içten yanmalı motoru doğru çalışma sıcaklığına soğutur. Motordan soğutma sıvısına aktarılan ısı, yolcu kabinini ısıtmak için kullanılabilir. ... Çok az veya çok fazla soğutma sıvısı konsantrasyonu, donma tehlikesini artırır.

Motor soğutma sıvısı nasıl eklenir?

Radyatör kapağı açıkken motoru çalıştırın ve motoru yaklaşık 10 dakika çalışır durumda bırakın. Sonra kaloriferi sıcak konumuna getirerek açın. Bu, soğutma suyunun devir-daimini sağlayacak ve sıkışan havayı dağıtacaktır. Hava dışarı bırakıldıktan sonra biraz daha soğutma suyu ekleyin.

Araç motor suyuna antifriz konur mu?

Antifiriz soğuk havalarda aracın ihtiyaç duyduğu bir kış bakımı olarak görülse de aslında her mevsim kullanılmalıdır. Bir alkol çeşidi olan antifiriz; araç motorunun ve motor bağlantılarının donmasını ve ısınmasını engelleyen bir sıvıdır. Antifiriz içindeki 'glikol' sayesinde suyun donma derecesinin düşmesini sağlar.

Motor suyuna tamamen antifiriz konur mu?

Birçok sürücü motor suyunu boşaltıp yerine de tamamen antifiriz ile doldurmaktadır. ... Cam suyunda eğer cam suyu sadece su olur ise özellikle kışın donma sıkıntısı göstereceği için kesinlikle cam suyunu kullanamayacağından antifiriz ile karıştırılması gerekmektedir.