Istanbul Ataşehir hangi semte yakın?

İçindekiler:

  1. Istanbul Ataşehir hangi semte yakın?
  2. Ataşehir hangi ilçeden ayrıldı?
  3. Içerenköy Ataşehir nereye bağlı?
  4. Ataşehir semt mi?
  5. Ataşehir Kadıköyden ne zaman ayrıldı?
  6. Pendik kartaldan ne zaman ayrıldı?
  7. Içerenköye hangi otobüs gider?
  8. Avcılar Semt mi?
  9. Ataşehir önceden nereye bağlıydı?
  10. Ataşehir kaç m2?
  11. Kartal hangi semtlere yakın?
  12. Kartal ne zaman ilçe oldu?

Istanbul Ataşehir hangi semte yakın?

2008 yılında ilçe statüsüne kavuşmuştur. Güneyinde Maltepe, batısında Kadıköy, kuzeybatısında Üsküdar, kuzeyinde Ümraniye, kuzeydoğusunda Çekmeköy ve doğusunda Sancaktepe ilçelerine komşudur.

Ataşehir hangi ilçeden ayrıldı?

1960'lardan sonra nüfus patlaması yaşayan Ümraniye'de ilk belediye teşkilâtı 1963'te kuruldu ancak 1980'deki askerî müdahalede bu belediye feshedilerek Üsküdar'a bağlandı. Daha sonra 1987'de bu kez ilçe olarak Üsküdar'dan ayrıldı. Ataşehir, Sancaktepe ve Çekmeköy'ün 2008'de ilçe yapılmasıyla küçüldü.

Içerenköy Ataşehir nereye bağlı?

İçerenköy, Ataşehir
İçerenköy
ÜlkeTürkiye
İlİstanbul
İlçeAtaşehir
Coğrafi bölgeMarmara
11 satır daha

Ataşehir semt mi?

Ataşehir, tarihi geçmişi henüz yeni bir ilçedir. 2008 yılında ilçe unvanını alan Ataşehir; Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye, Sancaktepe ve Çekmeköy ilçeleri ile komşudur. Toplamda 17 semti bulunan ilçe, başlangıçta Doğu ve Batı Ataşehir olmak üzere ikiye ayrılıyordu. ... 2008 yılına gelindiğinde ise, ilçe statüsüne kavuşmuştur.

Ataşehir Kadıköyden ne zaman ayrıldı?

Ataşehir, İstanbul'un Anadolu yakasında bulunan bir ilçedir. İstanbul'un doğu yarısında, Kocaeli Yarımadası'nın batı kısmında yer alan ilçenin denize kıyısı yoktur. 2008 yılında Kadıköy, Ümraniye ve Üsküdar'dan bâzı mahallelerin içine katılmasıyla ilçe statüsü kazanarak İstanbul'un 39 ilçesinden biri olmuştur.

Pendik kartaldan ne zaman ayrıldı?

Pendik 04.07.1987 tarihinde 19507 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 3392 Sayılı Kanun'la Kartal'dan ayrılarak müstakil ilçe olmuştur.

Içerenköye hangi otobüs gider?

İÇERENKÖY DURAĞI
  • 10 Ü.EĞT.ARŞ.HASTANESİ - ATAŞEHİR / BOSTANCI. ...
  • 13AB ALTUNİZADE - ATAŞEHİR / BOSTANCI. ...
  • 14KS SULTANBEYLİ GÖLET - KOZYATAĞI METRO. ...
  • 14T ATATÜRK MAH./ TAŞDELEN - KOZYATAĞI METRO. ...
  • 18UK UZUNDERE-KOZYATAĞI. ...
  • 19 FERHATPAŞA / YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ - KADIKÖY. ...
  • 19D ÜMRANİYE - BOSTANCI. ...
  • 19F YEDİTEPE ÜNİV. /
Daha fazla öğe...

Avcılar Semt mi?

İstanbul'un Avrupa yakasında; Beylikdüzü, Küçükçekmece, Başakşehir ve Esenyurt ilçeleri ile komşu olan ve şehrin pek çok ulaşım bağlantısının geçtiği Avcılar ilçesi, İstanbul'un merkezi bölgelerinden biridir. Marmara Denizi'nin kıyısında yer alan Avcılar ilçesi, İstanbul'da nüfusu en yoğun ilçelerden biridir.

Ataşehir önceden nereye bağlıydı?

Düzenlemeye göre Üsküdar'a bağlı üç (Örnek, Esatpaşa ve Fetih), Kadıköy'e bağlı yedi (Atatürk, Barbaros, İçerenköy, İnönü, Kayışdağı, Küçükbakkalköy, Yenisahra), Ümraniye'ye bağlı üç, Kartal'a (Samandıra) bağlı bir mahallenin birleşmesiyle kurulan Ataşehir İlçesi'nin belediye teşkilatı 2009 yerel seçimlerinden sonra ...

Ataşehir kaç m2?

İstanbul'da Ataşehir'de belirlenen alanın tamamının 1,7 milyon metrekare olduğunu belirten Bayraktar, ilk etapta 800 bin metrekarelik bölümünün finans merkezi olarak tasarlandığını ifade etti.

Kartal hangi semtlere yakın?

İstanbul şehrinin Asya kıtasında yer alan Kartal ilçesi; Maltepe, Pendik, Sultanbeyli ve Sancaktepe ile komşudur ve Prens Adaları'nın tam karşısında yer almaktadır.

Kartal ne zaman ilçe oldu?

1908'de Meşrutiyetin ilanına kadar Üsküdar Mutasarrıflığına bağlı Sancak olarak idare edilmiş, bu tarihten sonra İstanbul iline bağlı bir ilçe olmuştur. 1947'de Kartal ve çevresinin sanayi bölgesi olarak belirlenmesiyle, ilçenin nüfusu ve üretimi artmıştır.