5473 sayılı kanun nedir?

İçindekiler:

  1. 5473 sayılı kanun nedir?
  2. 28 A tazminatı nedir?
  3. Ek Tazminat 28 B ne kadar?
  4. 7145 sayılı kanun ne zaman yürürlüğe girdi?
  5. Kanun 657 nedir?
  6. Denge tazminatı ne demek?
  7. KHK ne demek ne demek?

5473 sayılı kanun nedir?

5473 SAYILI DEĞİŞİK ADLAR ALTINDA İLAVE ÖDEMESİ BULUNMAYAN MEMURLARA VE SÖZLEŞMELİ PERSONELE EK ÖDEME YAPILMASI İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN.

28 A tazminatı nedir?

"Madde 28 - A) Sıkıyönetim veya olağanüstü hal ilan edilen bölgeler veya Milli Savunma ve İçişleri Bakanlıklarınca müştereken belirlenecek kritik yörelerde özel harekat ve operasyon timi olarak görev yapan; Emniyet Genel Müdürlüğü emniyet hizmetleri sınıfı kadrolarında bulunanlar ile sözleşmeli uçuş personeline, subay, ...

Ek Tazminat 28 B ne kadar?

375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 28 inci maddesinin (B) fıkrası uyarınca ödenecek ek tazminatın tavanı 84,50 Türk Lirası olarak uygulanır.

7145 sayılı kanun ne zaman yürürlüğe girdi?

18 Temmuz 2018'de OHAL'i bitirme kararı alan AKP hükümeti yine "terörle mücadele" gerekçesiyle 7145 sayılı Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'u 25 Temmuz 2018'de kabul etti. Kanun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla 31 Temmuz 2018'de onaylanarak yürürlüğe girdi.

Kanun 657 nedir?

657 sayılı kanunun tam olarak adı 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'dur. ... Bu Kanun, Devlet memurlarının hizmet şartlarını, niteliklerini, atanma ve yetiştirilmelerini, ilerleme ve yükselmelerini, ödev, hak, yüküm ve sorumluluklarını, aylıklarını ve ödeneklerini ve diğer özlük işlerini düzenler.

Denge tazminatı ne demek?

En bilinen tanımı ile sosyal denge tazminatı, memurlar arasındaki gelir farklarını önlemek amacı ile alt grupta maaş alan memurlara geçen sene için bir ödeme ve son altı ayda ödenen paradır. ... Bu hal yaşanırsa sosyal denge tazminatı ödenir.

KHK ne demek ne demek?

KHK, yasama organının yani TBMM'nin anayasadan aldığı yetki gereğince konusunu, süresini ve amacını belirlediği bazı kanunları çıkarması için hükümete verdiği yetkiye dayanılarak çıkarılan kanun gücüne sahip, meclisin onayıyla tam anlamıyla kanun gücünü kazanan kararnamelerdir.