Türklerde çocuklar için çıkarılan ilk derginin adı nedir?

İçindekiler:

  1. Türklerde çocuklar için çıkarılan ilk derginin adı nedir?
  2. Vekayi Tıbbiye hangi padişah zamanında?
  3. Türk edebiyatındaki ilk dergi nedir?
  4. Ülkemizde ilk dergicilik faaliyetleri hangi dönem başlamıştır?
  5. Ilk çocuk dergisi nedir?
  6. Ilk kadın dergisi nedir?
  7. Tıbbiye hangi padişah çıkardı?
  8. Vakayi Tibbiye nedir?
  9. Türk Edebiyatı dergisini kim çıkardı?
  10. Ilk bilimsel süreli yayın hangisi?
  11. Kurumsal dergiler ne amaçla yayınlanır?
  12. Doğan Kardeş dergisini kim çıkardı?
  13. Ilk kadın dergisi hangi padişah döneminde?
  14. Ilk Türk kadın gazetesi hangisi?

Türklerde çocuklar için çıkarılan ilk derginin adı nedir?

ÖZ: Bu çalışmanın amacı Türk Yavrusu adlı Osmanlı Türkçesiyle yazılmış olan çocuk gazetesinin incelenmesidir. Türk Yavrusu mecmuası () yılında çocuklar için çıkmış bir yayındır.

Vekayi Tıbbiye hangi padişah zamanında?

Araştırmamızda; Takvim-i Vekayi'nin Sultan II. Mahmud (1808-1839) ve Abdülmecid döneminde (1839-1861) yayınlanan sayıları, Tasvir-i Hümayun ya da Padişah Port- resi'nin armağan edilişi ile bir tablo olarak askeri ve resmi kurumlarda yeralışı , gösterimi açısından incelenmiştir.

Türk edebiyatındaki ilk dergi nedir?

Türk Edebiyatında Dergiler
DERGİNİN ADIYILISAHİBİ
Servet-i Fünun1891Ahmet İhsan Tokgöz
Musavver Malûmat1894Mehmet Tahir
Sırat-ı Müstakim (Sebilü'r Reşad)1903Eşref Edip
Türk Yurdu1912Mehmet Emin Yurdakul
48 satır daha

Ülkemizde ilk dergicilik faaliyetleri hangi dönem başlamıştır?

Türkiye'de tarih dergisi yayıncılığı ilk kez 1910 yılında Tarih-i Osmani Encumeni Mecmuası'yla başlamış ve günümüze kadar kimisi uzun, kimisi kısa ömürlü olan onlarca tarih dergisi yayımlanmıştır.

Ilk çocuk dergisi nedir?

Mümeyyiz, Türk edebiyatında çocuklar için çıkarılan ilk dergidir. 1869-1870 yıllarında "Mümeyyiz" adlı siyasi gazetenin cuma günü çıkarılan eki olarak yayınlanmıştır. İlk sayısı 15 Teşrin-i Evvel 1869, son sayısı 14 Teşrin-i Evvel 1870'te basılmıştır. Toplam 49 sayı çıkmıştır.

Ilk kadın dergisi nedir?

Osmanlı'da kadın basınına göz attığımız bu çalışmada 18 yılları arasında yayınlanmış belli başlı kadın süreli yayınları ve bu yayınların özellikleri ile ilgili genel bir bilgilendirme amaçlanmıştır. Yayın tarihi açısından ilk kadın dergisi Terakki-i Muhadderat'dır.

Tıbbiye hangi padişah çıkardı?

Tıphane, Mekteb-i Tıbbiye-i Adliye-i Şahane veya Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane, kökü Osmanlı padişahı II. Mahmut'un 'de açtığı Tıphane'ye uzanan Türkiye tarihindeki ilk tıp fakültesidir. Bugünkü İstanbul Tıp Fakültesi'nin Osmanlı'nın son dönemlerindeki adıdır.

Vakayi Tibbiye nedir?

Vakayi'-i Tıbbiye” ismiyle ilk Türkçe tıp süreli yayını 1849 yılında yayın hayatına başlamıştır. Osmanlı Devleti'nin askeri konularda bilgi veren ilk resmi askeri gazetesi “Ceride-i Askeriye” 1864 yılında yayın hayatına başlamıştır. “Ceride-i Tıbbiye-i Askeriye” isimli tıp dergisi 1872'de yayınlanmaya başlanmıştır.

Türk Edebiyatı dergisini kim çıkardı?

Derginin kurucusu Ahmet Kabaklı'dır. İlk sayısı 1972'de çıkarılan Türk Edebiyatı dergisi aylık olarak çıkarılmaya devam edilmektedir. Eleştirmen Memet Fuat tarafından çıkarılan bir edebiyat dergisidir. 1964- 1975 yılları arasında yayımlanmıştır.

Ilk bilimsel süreli yayın hangisi?

Bilimsel dergilerin tarihi, 1665 yılında Fransızca Journal des sçavans ve İngilizce Philosophical Transactions of the Royal Society'in ilk kez düzenli olarak araştırma sonuçlarını yayınlamasıyla başlar.

Kurumsal dergiler ne amaçla yayınlanır?

Kurumsal dergiler, kurum içi ve dışındaki hedef kitlelere ulaşmada son derece önemli iletişim kanalları arasında yer alıyor. ... Kurum olarak başarılı bir iletişim platformu yaratmak için duymadıklarınız ya da görmedikleriniz ile de iletişim kurmalı, bir organizasyon içerisinde birlikte olduğunuzu hissetmelisiniz...

Doğan Kardeş dergisini kim çıkardı?

İlk kez tarihinde Yapı ve Kredi Bankası'nın desteğinde Şevket Rado ve Vedat Nedim Tör tarafından çıkartılmaya başlanmıştır. Yayınına son verdiği 1988 tarihine kadar 33 yıl boyunca çocuk dergiciliğinde bir efsane haline gelmiş olan dergi 4-5 kuşak boyunca çocukların anılarında derin izler bırakmıştır.

Ilk kadın dergisi hangi padişah döneminde?

Yayın tarihi açısından ilk kadın dergisi Terakki-i Muhadderat'dır. Haftalık olarak çıkan bu derginin ilk sayısı 15 Haziran 1285 [1869] tarihini taşır. 48 sayı olarak Ali Raşit tarafından yayınlanmıştır.

Ilk Türk kadın gazetesi hangisi?

Hanımlara Mahsus Gazete. Kadınlara Mahsus Gazete, İstanbul'da 1895-1906 yılları arasında yayımlanmış kadın dergisi. Osmanlı toplumunda yayımlanmış ilk kadın dergisidir.