Telefonda parazit sesi neden olur?

İçindekiler:

  1. Telefonda parazit sesi neden olur?
  2. Telefon hoparlörü değişir mi?
  3. Parazit sesi nedir?
  4. Telefon hoparlörü nasıl çalışır?

Telefonda parazit sesi neden olur?

Telefon görüşmesi sırasında ses hem az geliyor ise hem de cızırtı duyuluyor ise; bu durum cihazda yüklü bulunan uygulamalardan da kaynaklanabilmektedir. ... Ayrıca cihazın ayarlar menüsüne giderek parazit giderici özelliğinin bulunması ve devre dışı bırakılması durumunda; telefondan gelen ses daha yüksek olmaktadır.

Telefon hoparlörü değişir mi?

Telefonun hoparlörünün bozulma nedenine göre telefon hoparlörünü kişi kendisi de tamir edebilir, telefoncu ya da yetkili teknik servis tamir edebilir. Eğer hoparlör donanımsal olarak zarar görmediyse telefonun parçalarını açarak evde hoparlörünüzü kendinizde temizleyebilirsiniz.

Parazit sesi nedir?

Parazit, sözlük tanımlarında 'arzu edilmeyen karışıklık' ya da 'medya aygıtlarının yayınına karışan yabancı ses veya cızırtı' hatta 'herhangi bir işte, olayda sorun çıkaran kimse' diye tanımlanıyor.

Telefon hoparlörü nasıl çalışır?

Hoparlörlerin temel çalışma düzeninde bir mıknatıs, bir bobin, bir de bobinin önünde ince bir levha ya da koniden ibarettir. Bu ince levha ya da koni bobine bağlı olarak serbestçe titreşebilir. Sesin elektronik kaynağından gelen elektrik akımı hoparlördeki bobinden geçerken bir elektromanyetik alan yaratır.